Wat is het verhaal achter de deuren van een pand dat nu nog in de binnenstad staat? Wie durft er omhoog te kijken naar de gevels van de stad Nijkerk om te fantaseren hoe bloeiend de gemeenschap vroeger al was? Welke bedrijven ontstonden er achter Niekarkse deuren? In de serie ‘Bij ons in de binnenstad’ duikt journaliste Maranke Pater in de Nijkerkse archieven om de geschiedenis boven water te halen.

Reden voor de VUN, Bibliotheek Nijkerk en Museum Oud Nijkerk om een VUN Special te maken rondom de mooie verhalen die Maranke Pater over onze Nijkerkse binnenstad heeft geschreven. Tijdens de lezing komt zij ons hier alles over vertellen! Een VUN Special om niet te missen en om samen met ons het culturele seizoen goed van start te gaan.

Wat gaan we doen?
Stads Wandeling o.l.v. de stadgidsen van Museum Oud Nijkerk

Om 17.30 uur starten we bij het Museum in de Venestraat. Vanaf hier gaan we in kleine groepen (max 10 personen per groep) o.l.v. een stadgids onze eigen binnenstad verkennen. Deze wandeling eindigt rond 18.30 uur bij de Bibliotheek Nijkerk. Waar de Bibliotheek Nijkerk een eenvoudige maar een heerlijke maaltijd (Soep en broodjes) voor ons klaar heeft staan.

Aansluitend om 19.30 uur zal Maranke Pater tijdens haar lezing ons nogmaals meenemen door onze binnenstad, maar deze keer middels de mooie verhalen over bijzondere panden en hun geschiedenis, dit doet zij niet alleen! Maranke heeft een aantal bijzondere gasten voor deze avond uitgenodigd om ook hun verhaal te vertellen.

Het mag duidelijk zijn dat deze avond een bijzonder avond zal worden. Na deze avond kijken we met hele andere ogen naar  ………. onze binnenstad!

Datum: 24 september 2020

Tijden:
Stads wandeling  17.30 – 18.30 uur
Soep & broodjes  18.30 – 19.30 uur
Lezing                  19.30 – 21.30 uur
Waar?
Start wandeling:
Museum oud Nijkerk
Venestraat 16
3861 BX Nijkerk

Soep & Broodjes / Lezing:
Bibliotheek Nijkerk
Frieswijkstraat 99
3861 BK Nijkerk

Prijs: € 15,00 p.p.
Start: gegarandeerd

Maximaal aantal deelnemers: 40

Meer informatie: www.lerenisvun.nl