In de eerste competitiewedstrijd heeft Veensche Boys zaterdag 19 september de punten in eigen huis gehouden. Het werd tegen titelkandidaat asv Dronten 1-0. De enige goal in de wedstrijd werd gescoord door verdediger Tom Cozijnsen; in de rebound verwerkte hij een vrije trap van Mohammed Nouri tegen de paal alsnog in het net

Veensche Boys zal de punten koesteren, want het was allesbehalve simpel om de tegenstander te bedwingen. De tegenstander uit Dronten was balvaardig, snel en razend gevaarlijk in het zestienmetergebied. Gelukkig had Veensche Boys een goede sluitpost in de persoon van Jordy Deckers, overgekomen van Spakenburg. Veensche Boys toonde zich de kampioen van de gemiste kansen. Zo belandde in de eerste helft een bal op de deklat en miste Julian Buitenhuis liefst drie serieuze schoten op de goal. Na rust werd Buitenhuis gewisseld voor Daniel Bezembinder, die in de voorbereiding reeds zeventien goals had gemaakt. Aanvankelijk leek asv Dronten op voorsprong te komen na rust, maar de arbiter floot de goal af na rijp beraad met de grensrechter van Veensche Boys. Er zou buitenspel zijn geconstateerd toen een speler van Dronten de bal het laatste zetje gaf, nadat de bal op de rug van Tim Muller was beland na een interventie van keeper Deckers. Na een kwartier in de tweede helft was het een goal aan de andere zijde. Een ingestudeerde vrije trap van Nouri belandde op de paal en in de rebound maakte Cozijnsen de enige goal van het beladen duel. De spelers uit Dronten claimden buitenspel van Cozijnsen maar de grensrechter van Dronten hield de vlag omlaag, een feit waarvoor hij later -vanwege zijn eerlijkheid- complimenten kreeg van trainer Erik Assink van Veensche Boys. Dronten ging tactisch wisselen en dat leidde nog regelmatig tot gevaarlijke momenten voorin, maar er kwam ook veel ruimte vrij voor Veensche Boys. Zo hadden een prima invallende Jiri van Kasteel en Daniel Bezembinder nog voor een vrije goal kunnen scoren, maar het lukte niet meer de marge te vergroten. Volgende week het eerste uitduel in de Klasse G voor Veensche Boys tegen debutant OVC.