Na de overwinning van vorige week tegen het taaie VIKO stond vandaag de lastige uitwedstrijd tegen Noviomagum op het programma. Lastig vanwege de lengte aan zowel dames- als herenkant bij Noviomagum.

De oefenwedstrijd, een paar weken geleden tegen dezelfde ploeg, gaf genoeg reden om het vandaag anders aan te pakken. Voor het eerst stond de beoogde basisopstelling in het veld. Dat duurde echter niet lang, want Lois de Korte moest al na twee minuten spelen geblesseerd het veld verlaten. Hij werd uitstekend vervangen door Sander Voets.

In begin liep de wedstrijd gelijk op tot 2-2. Daarna liep de ploeg met goed aanvalsspel uit tot een 5-10 voorsprong. Veel druk naar binnen zorgde voor een mooie voorsprong. Maar in 1 vak had ons eerste toch veel moeite met het bedwingen van een van de heren. Bij rust stond het 8-11. In de tweede helft moesten we met geduld blijven spelen en goede schotselectie toepassen. En verdedigend druk blijven uitoefenen op hun schutters.

De tweede helft bleef Telstar/Schoonderbeek 1 steeds aan de goede kant van de score staan en varieerde de voorsprong van 4 tot soms 2 punten. Dichterbij kwam Noviomagum niet, mede vanwege de vechtlust die de uitploeg op de mat bleef leggen. Steeds werd op het juiste moment meegescoord en kregen we ook meer grip op de verdedigende rebounds. De overwinning van uiteindelijk 16-20 was meer dan verdiend. Het is mooi om te zien dat er iedere week progressie geboekt blijft worden. Zeker verdedigend wordt het iedere week beter en vandaag was de aanval een stuk effectiever dan vorige week.

Zo staat de ploeg na drie speelrondes op 4 punten. Aankomende zaterdag gaat het team naar Houten om tegen koploper Victum aan te treden. Een mooie wedstrijd waarna duidelijker zal worden hoe de verhoudingen in de poule liggen.

Het zou mooi zijn als er veel support aanwezig is in Houten! Zien we jullie daar om ons aan te moedigen? De wedstrijd start om 15.30 uur.