Scott Deroue stond voor een uitdaging tijdens de eerste World Supersport 300 race van dit weekend op Motorland Aragon. Na een tegenvallende Superpole moest de MTM Kawasaki MotoPort coureur vanaf de vijfde startrij vertrekken. Deroue wist zich in de eerste ronde al op te werken naar de voorste posities in de kopgroep en finishte na tien ronden op een vierde plaats.

Dit weekend is er opnieuw een World Supersport 300 evenement op Motorland Aragon. Scott Deroue begon vrijdagmorgen meer dan uitstekend aan de eerste vrije training. Met een tijd van 2’05.899 was de MTM Kawasaki MotoPort coureur ruim het snelste en het betekende tevens een nieuw ronderecord. In de middagsessie kwamen de rijders niet aan hun tijden van de ochtend, omdat de baancondities vanwege de hogere temperaturen minder goed waren geworden. Deroue reed alsnog een goede sessie die hij met een tweede tijd afsloot.

Ook in de kwalificatie liet Deroue zien snel te zijn, alleen resulteerde dat niet in een goede startpositie. In het overzicht van de ideale rondetijd, waarin de snelste sectortijden van iedere rijder bij elkaar opgeteld worden, stond Deroue bovenaan. Het lukte de 24-jarige coureur alleen niet om deze rappe sectortijden aan elkaar te knopen tot een snelle rondetijd. Deroue eindigde als veertiende in de Superpole, waardoor hij zaterdagmiddag vanaf de vijfde startrij aan de eerste race moest beginnen.

Deroue wist dat hij moest aanvallen in de eerste ronde en dat deed hij uitstekend. Na één ronde reed de Kawasaki coureur al op een derde plaats. Vervolgens wist Deroue zich in de race over tien ronden constant in de voorste posities van de kopgroep te handhaven. Het kwam aan op de laatste ronde. Deroue finishte heel kort achter de top-drie op een vierde plaats. Helaas net geen podium, maar wel belangrijke punten voor het kampioenschap waarin Deroue nu op een tweede positie staat.

Zondagmiddag om 15:15 uur gaat de tweede race van de Teruel ronde op Motorland Aragon van start.

Scott Deroue: “We waren vrijdag erg snel en daarom was het enorm balen dat het er in de Superpole niet uitkwam. We hadden voor de race iets veranderd met de setup en ik had gelijk weer het goede gevoel. Ik moest van ver komen op de grid en ik wist dat ik moest aanvallen in de eerste ronde. Dat lukte goed en ik lag na eerste ronde al derde. De rest van de race vooraan kunnen strijden. Mijn doel was podium, dat is net niet gelukt. Maar we moeten tevreden zijn met deze vierde plaats. Morgen in de tweede race gaan we voor het podium!”