Na een gelijk opgaand begin was de eerste kans na 15 minuten voor Volendam. De behendige linksbuiten wist de bal voor het doel te krijgen en bij de 2e paal kon de spits de bal zo binnen schieten, de bal ging in het zijnet. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam NSC wel beter in zijn spel en kreeg het ook wat kleine kansjes. Toch waren de beste voor Volendam, zeker over de linkerkant waren ze een paar keer gevaarlijk en mocht NSC blij zijn dat het tot aan het half uur 0-0 bleef.

Na ruim een half uur werd NSC twee keer gevaarlijk via Tissingh, die eerst in de korte hoek schoot en de keeper zag redden en in 2e instantie wist hij wel te scoren nadat hij na een corner op doel schoot en de bal via een speler van Volendam binnen ging. NSC leek door te gaan drukken en ging op zoek naar de 2-0. Ghaddari en Cornelisz waren dichtbij, maar beide kansen gingen er niet in.

Vlak voor rust gaf NSC de voorsprong weg na eerst slap verdedigen en daarna werden ze er achterin uit gelopen door de spits die prima afmaakte. Vlak voor rust twee goals tegen kan nadelig gaan werken voor het restant van de wedstrijd. En zo was het ook. In de tweede helft kreeg Volendam een paar mooie kansen om de 1-3 te maken, maar lag keeper Van Wiilge in de weg. Toch kwamen ze wel op de 1-3 uit een penalty. Van Willige dook de goede hoek in, maar kon de bal niet keren. Met nog ruim 20 minuten te gaan kwam Yordi Grovenstein in het veld, hij stichtte een paar keer gevaar en ook andere spelers zochten wat vaker het doel. Baten mocht het niet, want Volendam bleef makkelijk op de been. Het is geen excuus, maar NSC mistte te veel spelers om er een hele goede wedstrijd van te maken vandaag.

Verslag: Wilbert Nusselder
Foto’s: Aalt Guliker.