‘Donny van de Beek is opgelucht dat Harm Grevink zijn transfer nog meemaakt’. Zo begint een klein berichtje op de sportpagina van De Telegraaf dat onlangs werd gepubliceerd, naar aanleiding van de overgang van de Ajacied naar het roemruchte Manchester United. 

Het bericht gaat over Leusdenaar Harm Greving (met een g en niet met een k, zoals De Telegraaf schreef), die te boek staat als de ontdekker van de Nijkerkerveense international.  ,,Harm was de scout die me naar Ajax haalde en is -als ik buiten de club om extra trainde- altijd mijn privé-trainer geweest. Hij ligt nu op sterven en had de droom nog te kunnen horen wat de volgende stap in mijn carrière zou zijn. Dat dit is gelukt, maakt me ongelooflijk blij, want Harm is een fantastische man.’’ Tot zover Donny van de Beek in het landelijke dagblad over zijn Leusdense ontdekker.

ERNSTIG ZIEK

,,Donny kreeg door de jaren heen steeds meer succes, Maar hij wilde blijven trainen bij mijn vader. Ik vind het leuk dat hij hem zo openlijk waardeert. Harm was er ook altijd voor hem.’’ Aan het woord is Arnold Greving. Zijn vader is ernstig ziek. En er is ook niets meer aan te doen. Hij is op dit moment ook te zwak om zelf de pers te woord te staan. Daarom doet zijn jongste zoon het. ,,Wij zijn trots op onze vader dat hij dit voor elkaar gekregen heeft.’’

Een tijdlang leek Arnold in de voetsporen van vader Harm te treden. ,,Het was een droom van hem om samen met mij talenten te scouten. We gingen altijd al naar wedstrijden van Ajax, maar dit ging een stapje verder. Ik heb in die tijd gezien en geleerd hoe hij dat deed. En daar heb ik ook bewondering voor gekregen’’, zegt de 42-jarige Leusdenaar als we elkaar in de prettige doorzonwoning op het Valleipark spreken. Arnold legde uiteindelijk zijn taken als scout neer, omdat dat steeds moeilijker met zijn baan bij AFAS te combineren viel.

PROEFTRAINING 

,,Ik weet niet precies wat mijn vader destijds in Donny zag. Het zijn ongetwijfeld zijn voetbaltechnische kwaliteiten geweest’’, vertelt Arnold. ,,Wat ik wel zeker weet is dat Donny -als D-pupil van Veensche Boys-  al in de belangstelling stond van andere clubs. Met name Vitesse was geïnteresseerd. Mijn vader heeft er bij Ajax op aangedrongen om versneld te handelen. Dat is ook gebeurd. Donny werd uitgenodigd voor een proeftraining.’’ En de rest is historie. Greving: ,,En Donny was ook blij met de Amsterdamse club. Hij was namelijk altijd al een fervent aanhanger van Ajax.’’

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl 

????????????????????????????????????