NSC begon vanmiddag goed aan de uitwedstrijd tegen asv de Dijk en stond al na vijf minuten op 0-1 nadat Jonathan Martina een corner van Yannick Cornelisz binnen kopte. NSC bleef het betere van het spel houden en kwam halverwege de eerste helft op 0-2 nadat Yannick Cornelisz een penalty benutte na hands bij De Dijk. Een prima tussenstand die tot aan de rust bleef staan.

Na de rust bleef NSC de betere, al moesten ze na 70 minuten wel even slikken toen Steven van Zanten na 2x geel van het veld moest en De Dijk een penalty kreeg. Jan van Willige hield zijn doel schoon en de tussenstand bleef tot dan toe 0-2. Een minuut later was er een prima pass van Anass Ghaddari op Jonathan Martina die de 0-3 aantekende. Dat was een mokerslag voor De Dijk. Waar ze hoopten weer de aansluiting te vinden sloeg NSC genadeloos toe. In het restant bleef NSC makkelijk op de been en pakte het de eerste overwinning van het seizoen.