Van 6 t/m 14 mei is de Nationale Vogelweek.
In heel Nederland worden er vogelactiviteiten georganiseerd. www.vogelweek.nl 

Ook in polder Arkemheen, het vogelparadijs, zijn er vogelactiviteiten. Natuurlijk kan je ook zelf de verrekijker op pad op zoek naar de blauwborst, tureluur, zeearend of kleine karekiet.

Op donderdag 11 mei is er om 10 uur een ontmoeting voor alle vogelaars die graag in de polder Arkemheen zijn. Er zijn 1726 leden van de Facebookpagina Arkemheenpolder Nijkerk-Putten. Hier worden foto’s gedeeld en vragen gesteld.

Ook is er wat later op de donderdag, namelijk om 16.30 uur, een vogelexcursie waarbij er zeker verschillende rietvogels, watervogels al weidevogels gespot gaan worden. Na de wandelexcursie is er poldersoep met polderbrood. Kosten: €5,00 pp meer mag. Opgeven via www.vogelweek.nl 

Langs de rietkraag bij het stoomgemaal Arkemheen is Nels vogelparade ‘100% Arkemheen’. Vijftig foto’s van vogels die in de polder Arkemheen gespot zijn. Op 6 na zijn alle foto’s door de moeder van polder Arkemheen, Nel Bekema, gefotografeerd.

Nel is bijna iedere dag wel even in haar polder op zoek naar vogels.
De goede antwoorden vind je in het bezoekerscentrum Arkemheen. Buiten bij de nestkastjes vind je ook de goede antwoorden.

Nels Vogelparade staat in ieder geval t/m 3 juni.

www.stoomgemaal-arkemheen.nl ,  www.vogelweek.nl 

Foto: Jelle de Jong