De KNWU heeft afgelopen week de NK,s voor Paracycling gehouden. Marieke van Soest heeft op de tribike meegedaan aan het NK tijdrijden en de wegwedstrijd. Op dinsdag 15 september werd het NK tijdrijden gehouden op de wielerparcours van Sportpark Sloten in Amsterdam. Dit is een parcour van 2,5 km. Marieke komt uit in de klasse tricycling dat is een racefiets met driewielen. Na 15 km was zij de snelste en werd Nederlands Kampioen.

Die zelfde week vond op zaterdag 19 september de wegwedstrijd plaats in Utrecht op het parcours van Wielervereniging Het Stadion. Het parcours de Nedereindseberg en is 2,3 km lang met een hoogte verschil van 18 meter. Bij een wedstrijd van 40 km komt je hier heel vaak overheen en dat is slopend. Na een zeer constant gereden race is Marieke ook hier als beste geeindigd en mocht ze zich voor de tweede keer die week Nederlands Kampioen noemen en de rood/wit/blauwe trui dragen.

Het succes van Marieke is voor een belangrijk deel te danken aan fietsspecialist Ben de Ruiter uit Nijkerk die zich dit voorjaar heeft ingespannen om een racefiets te bouwen die volledig is aangepast aan Mariekes specifieke eisen/beperkingen. Hij is persoonlijk naar Engeland gegaan om de speciaal gefabriceerde achteras voor haar fiets op te halen om de fiets voor het westrijdseizoen gereed te hebben. Dit lukte maar daarna kwam de corona. Helaas werden de wedstrijden in Italie, Belgie en Oostenrijk allemaal gecancelled. Volgend jaar beter.