Scott Deroue heeft na een knappe inhaalrace de strijd om de tweede plaats weten te winnen tijdens de afsluitende race op Motorland Aragon. Met deze vierde podiumplaats van het seizoen en de vierde positie van gisteren scoorde Deroue veel belangrijke punten in de titelstrijd.  

Scott Deroue moest zondagmiddag net als in de eerste race vanaf de vijfde startrij vertrekken. Zaterdagmiddag had Deroue een uitstekende start en openingsronde, waardoor hij de strijd kon aangaan om voorste posities en als vierde wist te finishen. Het doel voor de tweede race was om nu net wel op het podium te finishen. De start was deze keer minder goed en in de eerste bochten kon Deroue geen plaatsen goedmaken.

Vervolgens moest de MTM Kawasaki MotoPort coureur zich door de grote groep zien te werken. Dat was zeker niet makkelijk, maar Deroue slaagde erin om de rijders één voor één te passeren. In de tweede helft van de race wist hij de voorkant van de groep te bereiken. De club rijders streed op dat moment voor de tweede plaats, omdat teamgenoot Jeffrey Buis was weggereden. In de laatste ronde kwam Deroue voorop te zitten in groep en dat was eigenlijk niet het plan. Op het rechte stuk naar de laatste bocht kwamen er meerdere rijders uit zijn slipstream. Met een strakke lijn in de laatste bocht wist Deroue alsnog de tweede plaats te pakken en twintig belangrijke punten te scoren.

Deroue staat nu op tweede positie in het kampioenschap met 116 punten. Dat zijn er elf minder dan de nummer één en negentien meer dan de nummer drie in de titelstrijd. De volgende World Supersport 300 ronde is over twee weken (18 t/m 20 september) op het circuit van Catalunya. De baan in de regio van Barcelona is nieuw op de WorldSBK kalender.

Scott Deroue: “Ik had niet zo’n goede eerste ronde als gisteren. Het was niet makkelijk om door de groep te komen en de rijders te passeren. Teamgenoot Jeffrey was toen al vertrokken; felicitaties voor hem! Ik kwam in de laatste ronde voorop te rijden en dat was niet het plan. Op het rechte stuk kwamen ze uit mijn slipstream, maar in de laatste bocht kwam wist ik nog weer terug te komen. Erg blij met deze tweede plaats en de 20 punten voor het kampioenschap!”