Bij Sparta Nijkerk, Rijnsburgse Boys, Westlandia en Quick zal er woensdagavond extra oplettend worden gekeken naar de wedstrijd van Willem II in de Europa League. De Tilburgers komen in de voorronde van de Europa League uit tegen het Luxemburgse Niedercorn. Als de Brabanders worden uitgeschakeld, mogen Quick en Westlandia een ronde overslaan in het KNVB-bekertoernooi en wordt de kans om verder te bekeren vergroot voor Sparta Nijkerk en Rijnsburgse Boys.

Dat klinkt ingewikkeld, maar we leggen het even uit:
De tweede voorronde van het KNVB-bekertoernooi wordt gespeeld van dinsdag 6 oktober tot en met donderdag 8 oktober. Westlandia, Quick en Rijnsburgse Boys zijn daarvoor ingeloot.

Loting van de tweede voorronde voor onze regioclubs:

FC Lisse – SteDoCo
Noordwijk – Sliedrecht
Quick Boys – Roda’46
FC Rijnvogels – UNA
Excelsior Maassluis – Ter Leede
Westlandia – Scheveningen
Sparta Nijkerk – Rijnsburgse Boys
Katwijk en Quick zijn vrijgesteld voor deze ronde en zijn daardoor al zeker van het hoofdtoernooi

Sparta Nijkerk – Rijnsburgse Boys

Deze wedstrijd wordt niet gespeeld als zowel Willem II als PSV zich niet plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Er zijn dan maar drie van de 32 teams zeker van de tweede ronde van de KNVB-beker.

Dat houdt in dat 58 teams tegen elkaar spelen om 29 winnaars te leveren voor de tweede ronde. Die 58 teams zijn:

31 profclubs (waaronder Willem II en PSV, niet Ajax, Feyenoord en AZ)
4 amateurclubs die al zeker zijn van het hoofdtoernooi: TEC, Katwijk, IJsselmeervogels en Quick
21 amateurteams die als winnaar doorkomen uit de tweede voorronde
Dat zijn in totaal 56 teams en dat houdt in dat er twee teams te weinig zijn. Daarom mogen de eerder genoemde teams Westlandia en Scheveningen door naar de eerste ronde. Maar ook de wedstrijd Sparta Nijkerk-Rijnsburgse Boys gaat dan niet door. Ook die twee clubs gaan dan automatisch door naar het hoofdtoernooi.

Play-offs
Als Willem II woensdagavond wint in Luxemburg, zijn de Tilburgers er nog niet. Ze moeten dan nog een voorronde en de play-offs overleven om mee te mogen doen aan de Europa League. Ook PSV stroomt in tijdens de volgende voorronde. In plaats van over twee wedstrijden, wordt er dit jaar één wedstrijd gespeeld om te bepalen wie doorgaat naar de volgende ronde.