Woensdagmorgen 30 september 2020 gaat de Kinderboekenweek van start. Basisschool de Appelgaard is dit jaar uitgenodigd door de boekhandels voor de feestelijke opening. De jaarlijkse aftrap is dit jaar kleinschalig vanwege de corona maatregelen, maar niet minder feestelijk. Er is wat lekkers voor de kinderen en de klas gaat niet met lege handen terug naar school.

En toen? – Kinderboekenweek in teken van Geschiedenis
Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis
tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over
ridders, uitvindingen, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken! Het doel van de Kinderboekenweek is kinderen kennis te laten maken met mooie boeken en ze de wereld via deze boeken te laten ontdekken. Lezen werkt voor kinderen juist ontspannend, het is goed voor de taalontwikkeling en lezen kan kinderen ook nog eens een kijkje in een andere wereld geven.

Speurtocht
De boekhandels Bruna, Den Hertog & Libris Roodbeen hebben groep 7/8 van de Appelgaard uitgenodigd voor een speurtocht door Nijkerk, ontwikkeld in samenwerking met Museum Nijkerk. Door het maken van deze stadswandeling leer je de geschiedenis van Nijkerk kennen. Tijdens de start van de kinderboekenweek loopt deze groep als eerste de speurtocht door de binnenstad. Vanaf woensdag 30 september kan door alle kinderen van acht jaar en ouder de speurtocht gelopen worden samen met een volwassene (met inachtneming van de corona maatregelen). De speurtocht is gratis en ligt klaar bij de boekhandels. De speurtocht is de hele maand oktober te lopen tijdens De Maand van de Geschiedenis. De Kinderboekenweek duurt tien dagen.

Archieffoto Kees van den Heuvel van vorig jaar