Advies voor iedereen die dit seizoen de verrichtingen van de Hoevelakense hoofdmacht wil volgen: kom op tijd, want voor je het weet heb je de eerste Hoevelakense tegentreffer gemist. Net als vorige week tegen Wageningen kwam Hoevelaken ook in de tweede bekerwedstrijd, uit tegen EFC ’58, al binnen een halve minuut op achterstand. Slechts 27 seconden kon Hoevelaken de nul houden en dat is slechts een tikkie beter dan de 20 seconden in de eerste bekerwedstrijd. Desondanks was de stand bij rust, eveneens gelijk aan vorige week, weer gelijk: 1-1. Het duurde slechts drie minuten voordat Roan van de Pol, terug na een blessure, twee verdedigers van zich afschudde en alleen voor de doelman de winnaar werd van de tweestrijd.

Na dit flitsende begin ontspon zich een onderhoudende wedstrijd, waarin EFC in het eerste deel van de eerste helft aanvallend meer initiatief had en Gijs Leebeek, vrijwel onherkenbaar na zijn strijd met de tondeuse, met een goede ingreep een tweede Ermelose treffer kon voorkomen.

In het tweede deel van de eerste doorgang kreeg Hoevelaken een paar behoorlijke mogelijkheden, maar tot een treffer kwam het ook aan die kant niet.

Na de thee bleef het duel tussen de vierde- en derdeklasser interessant. De nieuwe lichting mocht zich van hoofdtrainer Harry Oussoren laten zien en het moet gezegd, de jongelingen voegen iets verfrissends aan het Hoevelakense voetbal toe. De wedstrijd, die eigenlijk twee winnaars verdiende, geeft hoop voor de competitie.

Uiteindelijk kreeg de wedstrijd ook twee winnaars. In de eerste plaats het publiek, dat een leuk bekerduel kreeg voorgeschoteld, en EFC ’58, dat in de extra tijd met een ferme uithaal de 2-1 overwinning pakte. Maar dat had ook anders kunnen uitpakken. Halverwege de tweede helft claimde Hoevelaken een strafschop nadat Joeri van den Hoeven na een slalom tussen twee Ermeloërs binnen de lijnen werd gevloerd. Kort voor tijd kwam Edwin Duijst, voor het eerst in de basis deze voorbereiding, onverwacht oog in oog met de sluitpost van EFC, maar met een halve lob richtte hij de bal in de handen van de doelman. In de tegenaanval claimde EFC een strafschop vanwege hands, maar ook dit zag de arbiter van dienst niet als een vergrijp. Het leek er dan ook op dat de stand die al binnen vier minuten op het bord stond de eindstand zou worden, tot de eerder genoemde uithaal in de 92e minuut. Hoevelaken probeerde daarna de stand nog wel gelijk te trekken, maar verandering in de stand kwam er niet. Het moet gezegd, EFC ’58 heeft hard gestreden voor de overwinning, maar werklust, gecombineerd met leuke acties en vooral het uitstralende plezier, kon ook Hoevelaken niet worden ontzegd.

Komende zaterdag komt Hulshorst op bezoek. Deze ploeg won met 4-1 bij Wageningen, na een eerdere afstraffing op eigen veld tegen EFC: 0-5. EFC ontvangt het zwakke Wageningen. Je hoeft geen wiskunde te hebben gestudeerd om te berekenen dat de huidige stand op de bekerranglijst ook de eindstand zal zijn. Kortom, nog één veredelde oefenwedstrijd –hopelijk weer een leuke- en dan kan weer worden genoten van de competitie, die voor Hoevelaken begint in Krachtighuizen. Voor de derde keer op rij zal Rood-Wit ’58 de openingstegenstander van Hoevelaken zijn, al is dat dit seizoen niet op Kleinhoven.

Opstelling: Gijs Leebeek; Renzo Ruitenbeek, Siem Kooistra, Joost van den Heuvel, Pascal de Jong; Edwin Duijst, Arslan Gümüs (68. Robin Elverding), Sven van den Akker (52. Ludo Horst), Laurens de Korte (57. Jesse van der Meer); Roan van de Pol (57. Patrick Kloppenburg), Joeri van den Hoeven.

Scoreverloop: 1. EFC 1-0, 4. Roan van de Pol 1-1; 90(+2) EFC 2-1.

Bron en Foto: Robert Kreuning