Na een indrukwekkende inhaalrace is Scott Deroue als tweede geëindigd in de tweede World Supersport 300 race op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Het werd een geweldig teamsucces, want het volledig podium werd bezet door MTM Kawasaki MotoPort coureurs.

Scott Deroue kende een moeizame start van het World Supersport 300 weekend in Catalunya. Nadat het tegen zat in de vrije trainingen, moest de 24-jarige coureur van start in de Last Chance Race. Die wedstrijd wist Deroue te winnen, maar het betekende wel dat hij bijna achteraan op de grid vanaf de tiende startrij aan beide hoofdraces moest beginnen. De eerste race van zaterdagmiddag werd verreden op een natte baan. Na een sterke openingsronde kwam Deroue goed naar voren, maar het lukte niet om door te versnellen. Deroue baalde dan ook van zijn dertiende positie waarin hij reed op de eindstreep.

Zondag was het gelukkig wel droog. Deroue reed in de ochtend al zien dat hij een goed tempo had in deze condities, toen hij in de warm-up de snelste tijd noteerde. Dit demonstreerde de MTM Kawasaki MotoPort coureur nogmaals in de wedstrijd. Deroue’s start was niet eens zo heel goed, maar in de eerste ronde wist hij zich al op te werken naar de zeventiende plaats. Vervolgens wist hij zich ook al snel door de voorste groep te werken en meldde de Kawasaki-coureur zich in de derde ronde al vooraan in het veld.

De groep bleef bij elkaar en het kwam aan op de laatste ronde. Deroue reed praktisch constant in de top-drie en ging als tweede op de haakse bocht tien af. Voor en naast Deroue kwamen er een paar rijders ten val. Deroue nam de leiding over, maar werd in de laatste bocht nog gepasseerd door zijn teamgenoot Yuta Okaya. Deroue kwam als tweede over de finish. Het werd een geweldig teamsucces want Deroue’s overige teamgenoten werden derde en vierde.

Met zijn tweede plaats liep Deroue vier punten in op Jeffrey Buis. Deroue staat nu op plaats twee in het kampioenschap met zestien achterstand op de nummer één en eenendertig voorsprong op de nummer drie. Er staan in totaal nog vier World Supersport 300 verdeeld over twee evenementen op de kalender. Te beginnen over twee weken (2 t/m 4 oktober) op het circuit van Magny Cours in Frankrijk.

Scott Deroue: “Van P29 naar P2; wat een race! We waren zo moeizaam begonnen aan het weekend en dan is het super dat we zo kunnen afsluiten. Het was zeker niet makkelijk, maar het lukte mij om naar voren te komen. Het was een goede race en een goed gevecht. In de laatste bocht werd ik nog gepasseerd door mijn teamgenoot Yuta (Okaya), maar deze tweede plaats is een super resultaat. Ik wil het team bedanken voor de goede motor die ze mij hebben gegeven. Een 1-2-3-4 voor het team; geweldig!”