Scott Deroue reist na zijn sterke tweede en derde plaats in het laatste raceweekend op Motorland Aragon met vertrouwen af naar het circuit van Catalunya, waar komend weekend de negende en tiende race van het seizoen worden verreden. De Kawasaki-coureur begint aan het evenement als de nummer twee in het wereldkampioenschap.

Het belangrijke laatste deel van het World Superport 300 seizoen gaat beginnen. In totaal staan er nog drie evenementen met in totaal zes races op het programma. Komend weekend komen de coureur in actie op het circuit van Catalunya. Twee weken later komt Scott Deroue in actie op Magny Cours en nog eens twee weken later is de afsluitende ronde op Estoril.

Deroue staat er na acht races goed voor in het wereldkampioenschap. De MTM Kawasaki MotoPort coureur staat op een tweede plaats in de tussenstand met een achterstand van 12 punten op nummer één en teamgenoot Jeffrey Buis. Deroue heeft een voorsprong van 21 punten op de nummers drie Bahattin Sofuoglu en Unai Orradre. Maar met nog 150 punten te verdelen, ligt het kampioenschap nog volledig open.

Het circuit van Catalunya ligt net buiten Barcelona en staat voor de eerste keer op de WorldSBK kalender. De race van zaterdagmiddag begint om 16:30 uur. Het tijdschema op zondag is anders dan gebruikelijk, omdat er in hetzelfde weekend ook een MotoGP evenement is. De World Supersport 300 klasse gaat zondag om 13:40 uur van start.

Scott Deroue: “Het is lang geleden dat ik op het circuit van Catalunya heb gereden. Dat was nog in de Moto3 Grand Prix in het seizoen 2014. Normaal gesproken zou dit type circuit wel iets voor mij moeten zijn. Ik ben benieuwd. Vrijdag wordt heel belangrijk om ervoor te zorgen dat we er dan gelijk goed bij staan. Ik heb er zin in, maar het gaat zeker niet makkelijk worden. Let’s go!”