Nadat Badmintonclub Hoevelaken vorige week letterlijk een valse start beleefde (2 wedstrijden waren afgelast wegens ziekte) ging het seizoen dit weekend daadwerkelijk van start.

Beide jeugdteams startten dit weekend met een thuiswedstrijd in sporthal De Ridderspoor en beide wisten te winnen. Team 1 won met 4-2 van Hellas uit Nunspeet. De helft van de wedstrijden werd pas beslist in 3 games. Het tweede team won ogenschijnlijker gemakkelijker met een uitslag van 5-1. Enige verliespartij was een spannend partij van Roos en Elise die in de derde game in de verlening verloren ging.

Het herenteam van BCH moet vol aan de bak, want naast de reguliere wedstrijd tegen BECA moet de wedstijd van vorig jaar ook nog worden ingehaald en dus startten ze met een thuiswedstrijd tegen Huizen. De wedstrijd ging helaas met 7-1 verloren en ondanks drie wedstrijden die pas in een derde games beslist werden zat een overwinning er helaas niet in. De wedstrijd tegen BECA ging ook verloren, met 6-2, maar nu was een gelijkspel wel mogelijk geweest. Bart kwam in zijn enkelspel 2x 2 punten te kort (2x 21-19 verloren) en Christiaan en Martijn waren ook pas in verlenging gevloerd. De mannen wisten vorig jaar zich tot kampioen te kronen, maar de start in de hoger klasse was een stuk lastiger.

Als laatste kwam het mixteam op zondag in actie in en tegen Loosdrecht. Na de dubbel- en enkelpartijen stond het nog 3-3 en dus moesten mixpartijen uitkomst bieden, maar ook die punten werden eerlijk verdeeld waardoor het eindresultaat een 4-4 gelijkspel was.

De eerste twee speelweken zitten er dus op en iedereen hoopt de competitie gewoon uit te spelen. Volgende week ronde 3 in de competitie.