Het voetbalseizoen is pas twee wedstrijden ver, maar toch is Yannick Cornelisz optimistisch over de mogelijkheden voor NSC. ,,We hebben de eerste twee duels gewonnen en zeker niet onterecht. Als wij weinig last krijgen van blessures hebben we gewoon een selectie die bovenin de Hoofdklasse moet kunnen eindigen.”

Rob Schoon

Cornelisz wil met die ambitieuze uitspraak zeggen dat de basis van NSC volgens hem heel sterk is. ,,asv De Dijk en RKAV Volendam zijn waarschijnlijk zeker niet de minste ploegen in de Hoofdklasse en we wonnen beide wedstrijden verdiend. Ik wil vooral aangeven dat we absoluut niet naar onderen moeten kijken, maar dat we ambitieus naar boven willen. Het moet dan een beetje meezitten, maar ik sluit het zeker niet uit.” Iedereen die zegt dat het niet uitmaakt wie er scoort, liegt een beetje

HET TEAM STAAT

RKAV Volendam had de finale van de nacompetitie om promotie verloren van Sparta Nijkerk, maar liet in die duels zien dat ze goed kunnen voetballen. Dat bleek ook tegen NSC, met meer balbezit, al stichtte NSC meer gevaar. Yordi Grovenstein zette NSC zelf aan de leiding met een mooie treffer. Hoewel NSC daarna het duel controleerde, werd het ineens toch gelijk door een afstandsschot van Nick Tol.  

Na de thee werd een stevig aanvallen Volendam verwacht, maar al snel namen de Nijkerkers de leiding via een vrije trap van Yannick Cornelisz. Daarna nam Volendam veel risico’s, waarvan NSC optimaal profiteerde. Zakaria El Bennay en Cornelisz zetten de eindstand op 1-4, een afgetekende winst voor NSC. ,,Het was ook zeker niet onverdiend. Net als vorige week tegen De Dijk, waren we uiteindelijk beter en dus hebben we nu terecht zes punten na twee duels.”

Lees de rest van het artikel in de krant of op Stadnijkerk.nl