Zaterdagavond speelden de dames van Flevo hun op twee na laatste wedstrijd van het seizoen, uit in Arnhem tegen de dames van PFC Rheden. Deze wedstrijd was cruciaal, de uitslag zou vermoedelijk bepalen of Flevo wel of niet zou degraderen. PFC Rheden stond op dit moment 9e in de competitie, Flevo 11e van de 12 teams.

Om Flevo aan de overwinning te helpen, had jeugdspeelster Jill van der Glas haar eigen wedstrijd afgezegd om de dames te kunnen versterken. Haar vader Norbert van der Glas coachte. Helaas miste Flevo haar eigen keepster Melissa van der Horst, die vanwege een blessure verstek moest laten gaan. Jette Bokkers nam haar plaats in en vulde deze taak prima in.

De opdracht van de coach was om verdedigend vol te pressen op de eigen helft en aanvallend veel in te zwemmen. De tegenstanders speelden echter een zoneverdediging, waardoor het aangooien en uitzwemmen van de midvoor bemoeilijkt werd. Deze situatie bood echter wel kansen om van afstand te schieten. Al binnen een minuut wist Josée van den Hoven dan ook met een prima afstandsschot de stand te openen. Twee minuten later volgde een doelpunt van Vera Molan die de bal van de keepster wist af te pakken en hem alsnog in het doel werkte. Later in de eerste periode werden er twee dames van PFC Rheden uitgestuurd, helaas wist Flevo deze overtalsituaties niet te benutten. Het eerste part eindigde dan ook met 0-2.

Aan het begin van de tweede periode werd Marjolein Berghuis eruit gestuurd, ook Rheden wist deze kans niet te benutten. Naomi Heimensen, die haar laatste wedstrijd bij Flevo speelde, wist in de tweede periode echter een onvervalste hattrick te scoren, waarvan een mooie achterwaartse en de laatste uit een man-meer. Kort daarop scoorde Rheden hun eerste doelpunt. Hiermee eindigde het tweede part op een knappe 1-5 voor Flevo.

Rheden scoorde hun tweede doelpunt in de derde periode uit een man-meer situatie. Miranda van de Vliert wist vervolgens uit een afstandsschot de 2-6 te scoren. Aan het eind van het derde part wist Rheden echter de 3-6 te scoren uit een overtalsituatie.

Ondanks de voorsprong waren de dames van Flevo er nog niet helemaal gerust op. Het was dus ook in de vierde periode zaak om scherp te blijven. Gelukkig wist Jill van der Glas uit een man-meer de stand op 3-7 te brengen en kort daarna maakte Naomi Heimensen ook de 3-8 uit een man-meer. Rheden wist nog eenmaal het doel te vinden na een terechte uitsluiting van Miranda van de Vliert. Kort voor het eind van de wedstrijd maakte Naomi Heimensen haar 5e doelpunt van de wedstrijd en tevens haar laatste doelpunt voor Flevo. Een publiekswissel en verdiend applaus voor Naomi volgde. De wedstrijd werd afgesloten met een verdiende 4-9 voor Flevo.

Als Flevo ook de laatste twee wedstrijden van het seizoen, tegen de nummer 12 en de nummer 8, wint, is de kans op handhaving in deze competitie groot.

Doelpunten Flevo: Naomi Heimensen (5), Josée van den Hoven, Vera Molan 1, Miranda van de Vliert en Jill van der Glas (1).

Verslag: Marjolein Berghuis