Werken in de zorg; je moet er voor in de wieg gelegd zijn. Zorgen voor een ander, dag én nacht. Veel mensen werken in de zorgsector, een sector die onder constante druk staat door veranderende regels en budgetten. Er zijn veel soorten zorg, ook in Nijkerk. Zorg voor ouderen, gehandicapten of jeugd, om er maar eens drie te noemen. Stad Nijkerk portretteert mensen die in de Nijkerkse zorg werken. We begonnen met een verhaal over de jeugdzorg. Deze week staat Lianne de Visser (24) centraal. Zij werkt als verpleegkundige in de wijk.  

De Visser wil eerst een misverstand uit de wereld hebben. Het werk dat zij doet voor zorgorganisatie Beweging 3.0 is geen thuiszorg. ,,Thuiszorg is gericht op huishoudelijke hulp. Ik werk echt als verpleegkundige in de wijk.” De 24-jarige Nijkerkse fietst dagelijks op haar elektrische fiets haar routes door haar woonplaats. Dat dit haar vaste vervoersmiddel is, is direct één van de grote pluspunten aan haar werk. ,,Als Buienradar zegt dat het droog blijft, doe ik mijn route op de fiets. Je bent lekker buiten. Dat vind ik een voordeel ten opzichte van binnen in een zorginstelling werken, wat ook heel mooi werk is. Ik heb tijdens mijn studie, onder meer, stage gelopen in de gehandicaptenzorg en in de kraamzorg. Ik heb van alles wat geproefd, maar de vrijheid van de wijkverpleging is echt heerlijk. Als ik in de zomer op mijn fiets door Nijkerk rijd, heb ik niet eens door dat ik aan het werk ben.”

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl 
Foto Sabine Keijzer