Dinsdagavond stond er voor de vrouwen van Sparta Nijkerk een inhaalwedstrijd op het programma. En die was niet naast de deur. Er moest het een en ander geregeld worden om op tijd te kunnen vertrekken naar Hardenberg. Dat lukte, maar door een storing aan de brug duurde het maar liefst 3 kwartier om Nijkerk uit te komen. Na een reis van 2 uur arriveerde de selectie net op tijd voor de warming up. Een verre van ideale voorbereiding, maar desondanks wist trainer Marcel van den IJssel zijn selectie op tijd op scherp te zetten.

Sparta Nijkerk zette druk en kreeg al snel een paar kansjes. Maar ook Hardenberg, dat een jonge en goed voetballende ploeg heeft, liet van zich horen en stichtte het eerste echte gevaar. Een schot in de 8e minuut belandde op de buitenkant van de paal. Nog geen minuut later werd er aan de andere kant wel gescoord. Ilse van Wasem omspeelde de Hardenberg keepster en schoof de bal met precisie in het doel. Een prettige vroege voorsprong voor de Spartanen, die al snel hoger had kunnen zijn als er iets meer daadkracht in de afronding zou zijn geweest.

Hardenberg probeerde het vooral met schoten van afstand, maar had daarmee geen succes, waardoor de kleedkamer werd opgezocht met een stand van 0-1 in het voordeel van Sparta Nijkerk.

Vlak na rust werd het plotseling 1-1 door een dubbele miscommunicatie in de verdediging van Sparta Nijkerk, waardoor een Hardenberg speelster de bal strak langs de paal binnen kon schieten. De vrouwen van Hardenberg, die ook nog strijden voor een promotieplek, kregen hierdoor extra energie en bij Sparta Nijkerk sloop er onrust in de ploeg. Dit duurde gelukkig niet te lang. In de 61e minuut kwam Sparta Nijkerk namelijk weer op voorsprong. Het was Charlotte van Leeuwen die de 1-2 scoorde op aangeven van Ilse van Walsem.

Daarmee was de wedstrijd nog niet gespeeld. Hardenberg wilde erg graag een resultaat halen, maar kwam net te kort om het Sparta Nijkerk echt moeilijk te maken. Er leek van beide kanten veel spanning op te zitten, waardoor van goed voetbal niet echt sprake was. Echte uitgespeelde kansen waren er niet meer, maar na 8 minuten blessuretijd was Sparta Nijkerk toch wel blij dat het er op zat en dat de volle 3 punten weer bijgeschreven konden worden.

Zowel letterlijk als figuurlijk moest het dus van ver komen, maar de nasmaak van de wedstrijd is bijzonder prettig. Een hele belangrijke overwinning in een lastige doordeweekse uitwedstrijd. De voorsprong op nummer 2, Genemuiden VR1, is vergroot naar 5 punten, met nog 7 wedstrijden te gaan.

Zaterdag staat er opnieuw een verre uitwedstrijd op het programma. Tegenstander is dan Bergentheim VR1. De bus vertrekt om 11:45 uur en supporters mogen gratis mee. Opgave via 0650680060.

Verslag: Hans Stam