Naar verwachting zal de Nijkerkse gemeenteraad de nieuwbouwplannen voor het voormalige Jumbo-terrein op de Torenstraat dit voorjaar inhoudelijk beoordelen, waarna mogelijk al eind 2020 kan worden gestart met de bouwplannen. De Voedselbank is inmiddels de wacht aangezegd en zal na de zomervakantie de voormalige supermarkt moeten verlaten. Een vervangende huisvesting is nog niet gevonden, ondanks een gesprek met twee wethouders. En wat moet er gebeuren met de viskraam Wal-Vis van Walter van de Groep? Hij is al lange tijd in onderhandeling met de gemeente Nijkerk over een verplaatsing, maar telkens meldde hij een impasse ten aanzien van een verhuizing naar een door hem gewenste locatie. Maandagmiddag 17 februari wordt opening van zaken gegeven, maar of dit positief danwel negatief nieuws is, is nog niet bekend.

Het nieuwbouwproject Kerkplein bestaat op dit moment uit 45 koopappartementen, 15 stadswoningen en 32 huurappartementen. Daarnaast biedt het project ruimte aan een ondergrondse parkeergarage met 147 parkeerplaatsen waarvan 95 openbare parkeerplaatsen. De plannen zijn ontworpen door het Architectenteam Nijkerk in opdracht van projectontwikkelaar Van Wijnen, Smink Vastgoed B.V., Woningstichting Nijkerk en de gemeente Nijkerk.

Voor wie belangstelling heeft voor een koopwoning of appartement, of meer informatie wil kan terecht op de website www.wonenbijdetoren.nl.

Foto en tekst Kees van den Heuvel