Zaterdagmiddag 17 augustus oefende NSC tegen 3e divisieploeg Jong Almere City. Almere City begon gretig aan de wedstrijd en zette NSC meteen onder druk. Toch was het NSC wat de eerste de beste kans verzilverde. Yordi Grovenstein ging er over links vandoor en schoot hard op doel, de keeper kon maar net de bal pareren en uit de rebound scoorde Kevin van Essen de 1-0. Almere City gaf wat extra gas en kreeg een paar mooie mogelijkheden op de gelijkmaker, maar elke keer zat er wel een voet tussen of Van Willige bracht redding. De gelijkmaker kon niet uitblijven en viel dus ook. Bij de tweede paal kon er vrij ingekopt worden.

Je zou verwachten dat Almere City door zou gaan drukken, maar het was weer NSC wat de voorsprong nam. Na slecht uitverdedigen van de keeper die de bal in de voeten speelde van El Bennay, was het dezelfde El Bennay die de bal hoog in de touwen schoot. Vanaf dat moment was er nog maar één ploeg dat voetbalde en dat was NSC. Elke aanval was een genot om te zien en de 3-1 was zeker terecht. Een mooie aanval via Sturing en Grovenstein die de bal meegaf aan Van de Brom schoot deze de bal mooi binnen. NSC wilde meer en ging op zoek naar de 4-1. Een mooie solo van Grovenstein kon eerst nog onderschept worden, maar in tweede instantie schoot hij wel binnen, al had hij daar wel de rug van een speler van Jong Almere City nodig. Een mooie tussenstand met de rust.

Na de rust een ander NSC wat veel wissels in het veld bracht. Jong Almere City was vanaf het begin de bovenliggende partij en ging op zoek naar de 4-2. Uit een vrije trap kon een speler bij de tweede paal goed binnen schieten. NSC probeerde het op de counter en Martina was dichtbij de 5-2, maar had ipv van zelf schieten af moeten geven. Zo hobbelde de wedstrijd naar het einde en hield NSC goed stand. Desalniettemin een nuttige oefenwedstrijd waarin NSC bij vlagen heel goed speelde. Aankomende dinsdag oefent NSC bij buurman Sparta om 20.00.