Ondersteuning door KNVB
De Unie van Vrijwilligers (UVV) Nijkerk en Voetbalvereniging Sparta Nijkerk introduceerden donderdagmiddag een nieuwe sport voor zestigplussers: Walking Football. Dit is een relatief nieuwe voetbalvorm voor ouderen die actief willen blijven.

Belinda van der Horst – De Stad Nijkerk

Bij Walking Football worden nagenoeg dezelfde regels gehanteerd als bij het gewone voetbal. Alleen wordt Walking Football gedaan in wandeltempo en wordt er gespeeld op een kwart veld. Er mag niet worden gerend, de bal mag niet boven heuphoogte komen en slidings zijn uit den boze. Samen genieten, verantwoord bewegen en sociale contacten opdoen staan voorop.

Gerard van Zwol, UVV-projectleider van Walking Football, heeft het initiatief genomen. ,,Ik zag op televisie dat oud-voetballer Sjaak Swart aan Walking Football doet. Ik dacht meteen aan Sparta Nijkerk als locatie en het werd daar, evenals bij de UVV, enthousiast ontvangen. Ik acht het niet uitgesloten dat ik mezelf ook bij Walking Football aansluit.”

Sjaak Swart nam onlangs deel aan het Wereldkampioenschap Walking Football, samen met een aantal oud-internationals.

Johan Evers, voorzitter van v.v. Sparta Nijkerk, zei in zijn toespraak: ,,Voetbal is voor iedereen. Walking Football hadden we nog niet. We zijn blij dat de UVV ons heeft gevraagd. Vanaf donderdag 4 april stelt Sparta zijn locatie en toebehoren een keer per week beschikbaar voor Walking Football. Het eerste seizoen is dat kosteloos. De UVV verzorgt de inschrijving en organisatie.”┬áInformatie: e-mail: walkingfootball@uvvnijkerk.nlof Gerard van Zwol, mobiel: 06-26392585.

Lees de rest van het artikel in de krant of op Stadnijkerk.nl
Foto’s: Kees van den Heuvel