Na het behaalde kampioenschap van vorige week was er voor Sparta Nijkerk VR1 nog maar 1 doel: het behouden van de ongeslagen status. Werd er in het najaar nog 2 keer gelijkgespeeld, na de winterstop werden alleen nog maar overwinningen geboekt en daar kwam ook zaterdag geen verandering in. Zelos VR1 werd na een ruststand van 1-0  met 1-3 verslagen.

Voor het begin van de wedstrijd werd Sparta Nijkerk door Zelos gefeliciteerd met het behalen van de titel middels het overhandigen van een fraaie foto. Een mooi en sportief gebaar van de dames uit Zelhem.

Het was de vraag hoe de Spartanen het kampioensfeest hadden verwerkt. In de 1e helft leek het alsof ze nog niet bij de les waren. Zelos was veel scherper en kwam in de 8e minuut verdiend op voorsprong. Sparta Nijkerk bakte er niet veel van en leed veel balverlies. Het feit dat Zelos in het oranje speelde maakte het er ook niet makkelijker op.

De 2e helft een totaal ander beeld. Er kwam meer voetbal in de ploeg en dat resulteerde al snel in een treffer. Elvira Dokter kopte een voorzet van Elouise van Essen lekker binnen.

De 1-2 en 1-3 kwamen beide op naam van Elouise van Essen; de eerste met het hoofd na een corner van Demi van den Brink, de tweede een schot in de kruising na afleggen van de ingevallen Nady Burgstede.

Zo werd er toch nog revanche genomen voor het puntverlies in de thuiswedstrijd tegen Zelos en resteren er nog 2 wedstrijden om het seizoen ongeslagen af te sluiten.

Zaterdag 18 mei een thuiswedstrijd tegen SKV VR1, dat nog strijd om een periodetitel.

Verslag: Hans Stam