De eerste oefenwedstrijd van Veensche Boys is dinsdagavond 20 augustus geeindigd in een 2-2 gelijkspel tegen De Merino’s. De ploeg uit Veenendaal, waartegen Veensche Boys ook in de competitie speelt, was sterk in balbezit, maar het was de ploeg van hoofdcoach Erik Assink die aanvankelijk royaal op voorsprong kwam.

De eerste treffer van de Boys kwam op naam van Tom van Donselaar die via de counter kon scoren na verwarring bij De Merino’s over een vermeende overtreding vlakbij de zestien van Veensche Boys. De verwarring bij titelkandidaat De Merino’s sloeg toe en Veensche Boys speelde ongeremd. Snel na de 1-0 werd de tweede goal gemaakt door de Blauwe Helden. Nico van den Brom kopte binnenkant lat in. In de slotfase herpakte De Merino’s zich echter en via Anass Lahnine en Arien Bakkenes werd uiteindelijk de eindstand op het scorebord gezet. Bijzonderheden: doelman Martijn van de Grootevheen die aanvankelijk afscheid had genomen van Veensche Boys, stond eenmalig onder de lat vanwege een bezettingsprobleem. In de tweede helft werd hij gewisseld voor Wessel Kroon die eerder van vakantie was  teruggekeerd. En een bijzondere rol voor een ijzersterke verdedigingslinie Kreijne, Van Domselaar, Mol en Onland, waarbij Jaimy Mol zelfs de kans had om te scoren na een rush in de tweede helft.