Een wedstrijd met twee gezichten, zo kan de competitiederby tussen FC Horst en Veensche Boys worden omschreven. Kon de ploeg uit Nijkerkerveen in de eerste helft totaal geen vuist maken tegen de mannen uit Ermelo, daar kreeg het in de tweede helft te weinig krediet. Het werd 1-1, dankzij een verwoestend schot van aanvoerder Bas van de Grootevheen, tien minuten voor tijd.

Fraai was het allemaal niet wat de Blauwe Helden voor rust lieten zien. Het duel in Ermelo stond bol van onnauwkeurigheden en gebrek aan scherpte. Hiervan profiteerde FC Horst optimaal. De nummer zes in de Tweede Klasse G controleerde de wedstrijd, voerde de druk diverse keren op en had ook zomaar 3-0 kunnen maken. De schade bleef in de eerste helft gelukkig beperkt tot 1-0. Dat was overigens een prachtig afstandsschot van Amer Torkmani die de bal kaarsrecht in het doelnet liet ploffen. Veensche Boys stelde er weinig tegenover en als het dicht in de buurt kwam van goalie Thom van Santen, dan waren de vliegensvlugge achterhoedespelers van FC Horst er snel bij om het gevaar te doen wijken.

Erik Assink benutte de rust om orde op zaken te stellen. Julian Buitenhuis en Jaimy Mol werden vervangen door debutant Mohammed Nouri en Barry de Winter. En geleidelijk aan begon het te lopen. Veensche Boys nam de regie over in de tweede helft en kwam gevaarlijk dicht bij de goal. Een vrije trap van Nouri werd nog even beroerd door Nico van den Brom maar had ook zomaar rechtstreeks in de goal kunnen belanden. Diezelfde Nouri poeierde de bal daarna nog van buiten de zestien in het goalgebied, maar de bal ging net langs. De gelijkmaker werd uiteindelijk alsnog gemaakt door aanvoerder Bas van de Grootvheen die zijn zwakke optreden in de eerste helft meer dan goed maakte door knalhard de 1-1 erin te schieten.