In de TomFit Studio aan de Ohmstraat in Nijkerk is woensdagavond 5 februari begonnen met de motivatieavond ter bestrijding van obesitas. In samenwerking met voedingsdeskundige Marieke Timmers en de Nijkerkse fysiotherapeuten lanceerde Tom Wallet van TomFit het programma om verantwoord af te vallen en fitter te worden.

,,Volgens ons is bewegen goed voor iedereen en zeker ook voor mensen die serieus af moeten vallen,” stelt Wallet. ,,Door persoonlijke begeleiding en besloten trainingen met maximaal zes medekandidaten willen we de drempel zo laag mogelijk maken. Iedere kandidaat krijgt een afgestemd trainingsplan, een voedingsplan en voedingsadvies van Marieke Timmers, een voedingsdeskundige van ‘Blijf gezond’.” Het programma is opgesteld voor personen met een BMI boven de 30 en/of personen die minimaal 25 kg willen afvallen. Een te hoog gewicht en/of Obese kan er toe leiden dat mensen snel buiten adem zijn, een hoge bloeddruk hebben, niet lekker in hun vel zitten, geen energie hebben en/of een te hoog cholesterol hebben.

,,Met de samenwerkende begeleiding willen we de kandidaten naast het afvallen onder andere helpen om fitter, energieker en (conditioneel) sterker te worden. Met nazorg, want we laten de kandidaten niet aan hun lot over als het programma is afgerond. Maar ik nodig geïnteresseerde mensen graag uit voor de motivatieavond, waar we alles zullen toelichten, waardoor mensen zeker enthousiast raken.”

Foto Kees van den Heuvel