Het eerste vrouwenteam van Sparta Nijkerk speelde zaterdag een uitstekende wedstrijd, maar moest toch genoegen nemen met maar 1 punt. In de uitwedstrijd tegen Odysseus’91 VR1 in Utrecht werden maar liefst 10 grote kansen gecreëerd, maar slechts 1 daarvan werd benut, waardoor het 1-1 werd.

Na eerst met elkaar van een bakje koffie en taart genoten te hebben bij Theehuis Rhijnauwen in Bunnik, werd de warming-up ingezet door met het hele team een half uur te lopen naar Sportpark Olympos in Utrecht. Het was prima voetbalweer en de dames waren er op gebrand om, na de teleurstelling van vorige week, nu wel de 3 punten mee terug naar Nijkerk te nemen.

Het spel was een stuk beter dan de week ervoor. Er werd goed opgebouwd van achteruit, het middenveld was beter bezet en de aanval werd goed bediend. Binnen 10 minuten konden er al 2 grote kansen voor de Spartanen worden genoteerd. En daar bleef het niet bij…

Odysseus kwam niet veel verder dan de 16 meter lijn bij Sparta Nijkerk, maar kwam in de 19e minuut toch op voorsprong toen een afstandsschot zeer ongelukkig in het doel belandde.

Door het goede spel wanhoopte Sparta echter niet. Geduldig ging het op zoek naar de gelijkmaker. Voor rust lukte dit helaas nog niet, ondanks opnieuw levensgrote kansen.

In de 2e helft lukte het wel om de bal in het doel te krijgen, al was daar wel een strafschop voor nodig. Jolien van Looijengoed werd onderuit gehaald in het 16 meter gebied en Eline Tingen schoot de penalty rustig binnen. Zo werd het in de 57e minuut 1-1.

Alles wees er vervolgens op dat de Spartanen door zouden drukken. Het doel van Odysseus werd bestookt, 1 op 1 kansen werden door de keepster gered of naast geschoten en tot 2 keer toe werd de bal na een corner van de lijn gehaald.

Aan de andere kant kreeg Odysseus ook nog een kans. Het zou zwaar onverdiend zijn geweest als deze er wel ingegaan zou zijn, maar gelukkig gebeurde dit niet.

Sparta Nijkerk moest zodoende opnieuw genoegen nemen met een punt, maar het gevoel was totaal anders dan een week geleden. Het spel was goed en bied perspectief voor de komende weken, die zwaar zullen worden met de top 3 als tegenstander.

Zaterdag 23 november om 17 uur komt de nog ongeslagen koploper DVVA VR1 uit Amsterdam op bezoek in Nijkerk. Als de kansen dan wel benut gaan worden, zou er zo maar een stuntje in de maak kunnen zijn.

Verslag: Hans Stam