Sinds de coronamaatregelen is tennis bezig aan een sterke opmars. Veel (buiten)sporten mogen niet meer beoefend worden, en dus kozen veel mensen de afgelopen maanden voor de tennisbaan. Dat merken ook de tennisverenigingen in de gemeente Nijkerk, zij zagen hun ledenaantallen flink toenemen.

,,Tennis is een sport die het hele jaar door gespeeld kan worden. Ik denk dat de coronacrisis ervoor heeft gezorgd dat mensen gedwongen werden om wat anders te gaan doen. Wij hebben zeker vijfentwintig seniorleden en tien juniorleden erbij gekregen en dat is voor onze vereniging best veel”, vertelt Rutger van Waalwijk, voorzitter van TV Weldam. ,,We zijn er hartstikke blij mee. Eerdere ledenacties zoals het schooltennis haalden nooit zoveel uit. Tennis zat de laatste jaren in een dalende lijn, maar er is nu weer heel veel belangstelling voor. Nieuwe leden kiezen nu echt voor tennis omdat verenigingen en sportscholen gesloten zijn en komen tot de ontdekking dat tennis een mooie sport is.”

Sibert van Leeuwen, voorzitter van TV Sparta, durft met bijna honderd procent zekerheid te zeggen dat de toename in het ledenaantal door de beperkende maatregelen voor sportverenigingen komt. Van Leeuwen: ,,Landelijk gezien groeien alle tennisverenigingen in Nederland. Wij zijn in april onze Zomerchallenge gestart en hebben onze jaarlijkse ledenwerfactie daarop laten aansluiten. Niet eerder hebben we er zoveel leden bij gekregen dankzij die actie. Er zijn in de zomer van 2020 tussen de 85 en 100 mensen komen tennissen. Een groot aantal mensen is blijven hangen met een lidmaatschap van twee jaar.”

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Arjen Gerritsma