Telstar is er voor de derde keer in vier uitwedstrijden niet in geslaagd de punten mee naar Hoevelaken te nemen. Opnieuw verliest de equipe van Daan van der Klis belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap. Telstar staat nu weer twee punten achter koploper VIKO en zal dus de achtervolging weer in moeten zetten.

Al vanaf het begin van de wedstrijd was de thuisploeg de sterkste. De eerste twee aanvallen van ZKC’31 leverden een doelpunt op. Telstar wist vervolgens iets terug te doen door een doelpunt te maken, maar de Zaandammers raakten hier niet van in paniek. De ploeg scoorde goed door, waardoor Telstar al snel tegen een grote achterstand aankeek. Telstar kwam op een 8-3 achterstand met nog een minuut te spelen in de eerste helft. In die minuut wist het nog twee keer te scoren waardoor er weer geloof was in de overwinning.

Dat geloof ebde de tweede helft snel weg. ZKC’31 scoorde een stuk makkelijker en breidde de voorsprong steeds verder uit. Bij een stand van 15-8 was het grootste verschil tussen beide ploegen het grootst. De bezoekers wisten de achterstand nog wel te verkleinen maar voor een slotoffensief was het te laat. ZKC’31 hield terecht de punten in Zaandam.

Telstar moet zich achter de oren krabben. Er zit momenteel te weinig beleving en strijd in het spel. De Hoevelakers weten de korf niet meer zo makkelijk te vinden als eerder dit seizoen.

Met nog vijf wedstrijden te gaan is er natuurlijk nog niks gespeeld maar Telstar zal de volgende wedstrijden uit een ander vaatje moeten tappen wil het niet afhaken in de strijd om het kampioenschap. Hierbij zullen we jullie steun ontzettend hard nodig hebben.

De volgende wedstrijd van de selectie is pas op 29 februari. Telstar 1 speelt dan om 16:35 uur. Daarna speelt Telstar 2 om 16:50 uur. Zien we jullie in Almere?