Telstar dè Registermakelaar stond voorafgaand aan dit duel op een verdienstelijke derde plek. Om deze plek vast te houden moesten de Hoevelakers wel winnen.

Op een zonnig en winderig sportpark “ de Kruserbrink “ werd er om 15.30u ingefloten voor de wedstrijd Juventa – Telstar dè Registermakelaar. De thuisploeg begon voortvarend en pakte direct een voorsprong. Waarop Telstar de score weer op gelijke hoogte bracht. De wind maakte het voor Telstar lastig om aanvallend tot kansen te komen en de gecreëerde kansen ook goed af te ronden.

Daartegenover stond de verdediging in beide vakken degelijk te verdedigen, waardoor de scores in de eerste helft nagenoeg uitbleven. Voor rust wist Juventa weer aan de leiding te komen en de ruststand op 5-4 te zetten.

Met in het achterhoofd dat Telstar in de tweede helft de wind letterlijk mee zou hebben, maakte het achttal van trainer van der Klis in de rust duidelijke afspraken over het aanvallende spel. In de eerste fase na rust werd daar ook gehoor aan gegeven. Binnen 2 minuten zette Telstar de achterstand om in een 5-6 voorsprong. Aanvallend draaide Telstar ineens op rolletjes en trokken de Hoevelakers de stand naar 5-10. Kansen om het verschil nog groter te maken werden gemist. Aan de andere kant wisten de Hardenbergers wel tot score te komen. Met als gevolg dat het geloof terug begon te komen. Met 7 -10 op scorebord was er nog niets aan de hand voor Telstar, maar het aanvallende spel zakte in. Het tempo ging omlaag, afrondingen werden onnauwkeuriger en verdedigend werden er ineens ook fouten gemaakt. Via een 10-12 tussenstand wist Juventa de score naar 12-12 te brengen. Een spannend slot brak aan, waarin Juventa 2 minuten voor tijd de 13-12 wist binnen te schieten van grote afstand.

Gezien het wedstrijdverloop kan men toch spreken van een stunt dat Juventa deze wedstrijd nog wist om te draaien. De vechtlust en het geloof zijn een compliment waard. Telstar mocht de lange rit naar huis maken zonder de punten, die het halverwege de tweede helft al bijna zeker in handen had.

Telstar sluit het seizoen af als de nummer vier van de veldcompetitie. Een juiste afspiegeling van het afgelopen seizoen. Telstar heeft met name in de zaal een lastige competitie te verwerken gehad. Gelukkig heeft de ploeg zich altijd strijdbaar en leergierig opgesteld. Telstar 1 neemt na deze wedstrijd afscheid van Marieke Jakobs. Bedankt voor alle goals en je inzet binnen en buiten de lijnen!  Een prettige zomer(vakantie) voor iedereen. Op 15 augustus zal de selectie de voorbereiding starten op het seizoen 2019-2020. Ook dan verwelkomen wij u graag weer!