Maar pakt wel de punten…
Na een fantastische en spannende wedstrijd van het 1ste (groot compliment!) mocht Telstar 2 het afgelopen zaterdag opnemen tegen ZKC ’31 2 uit Zaandam. In een mooi versierde hal met een volle tribune.

De ploeg van Willem Meuleman kwam al direct op voorsprong. Het leek erop een mooie wedstrijd te worden, maar dat bleek anders. Na de voorsprong bleven doelpunten bij beide teams uit. De eerste helft was saai, er gebeurde weinig. Geen mooie aanvallen, maar goed verdedigend werk zorgde voor een ruststand van 5-3.

In de rust maakte de ploeg goede afspraken. Meer bewegen, meer dieptelijnen lopen en vooral: de rust bewaren. De angst om het opnieuw spannend te maken bleek realistisch, want Telstar kwam niet los. Blijkbaar kan Telstar 2 geen wedstrijden winnen met ruime cijfers dit seizoen. Sterke wissels bij ZKC ’31 maakte het Telstar erg lastig. Ondanks de verdedigende druk konden de tegenstanders uit Zaandam aanhaken. ZKC ’31 kwam zelfs terug op 1 punt verschil. Met nog ruim 5 minuten op de klok…

Na een aanval van ruim 3 minuten (ja, écht!), waar uiteindelijk een doelpunt uit werd gescoord, was de spanning eraf. Als er dan aan de andere kant ook snel balverlies is scoort Telstar opnieuw en speelt de wedstrijd uit.

Net als vorige week is de slotfase bepalend. Na het laatste fluitsignaal staat de 13-10 op het scorebord. Telstar pakt opnieuw 2 punten en staat het samen met KZ Danaïden 2 bovenaan.

Volgende week mag dit team aantreden tegen EKVA 2 uit Almere. Opnieuw met Telstar 1 als voorprogramma in De Slag in Hoevelaken. Telstar 2 trapt om 20:45 uur af.

Een persoonlijke noot: onder luid gejuich, aanmoediging en trommels is korfballen zo fijn! Met de sfeer van afgelopen zaterdag op de tribune krijg je als speler een bonk zelfvertrouwen. Wij zouden het fantastisch vinden als we zaterdag weer voor een groot publiek mogen spelen. Blijf dus graag even hangen na het 1ste om ons aan te moedigen. Tot volgende week!

Verslag: Esmee van Voorn