Telstar is er afgelopen zaterdag in geslaagd om ook de tweede wedstrijd in ‘de Slag’ te winnen. In een vermakelijk duel voor de toeschouwers van Telstar, maar minder spannend dan een week eerder, werd opponent EKVA met 27-17 weer naar Almere gestuurd.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Telstar waarna aan de andere kant direct een tegentreffer volgde. Vanaf de 2-2 wist Telstar langzaamaan uit te lopen naar een steeds ruimere marge. Er konden veel kansen genomen worden door het goede reboundwerk van zowel de heren als de dames. Bij tegenstander EKVA verliep het scoren over veel schijven een stuk moeilijker. Van de negen treffers die de ploeg wist te maken werd er maar één gescoord door een dame. Met rust stond er een 14-9 tussenstand op het scorebord.

In de rust werd besproken dat er echt nog wel het één en ander beter kon en dat hier in de tweede helft aan gewerkt moest worden. Het eerste doelpunt in de tweede helft werd gemaakt door de bezoekers. Hierna volgden drie treffers van Telstar waardoor de wedstrijd in het slot werd gegooid. Tien minuten voor tijd stond er een 25-15 tussenstand op het scorebord en was het doel om naar de dertig doelpunten toe te werken. Die laatste tien minuten werd er aanvallend echter ontzettend zwak gespeeld waarna de uitstekend leidende arbiter affloot bij een 27-17 eindstand.

Omdat Woudenberg zaterdag verloor van Tiel’72 staan er nu maar liefst zes ploegen op een gedeelde eerste plek. Twee ploegen in de competitie staan op 0 punten en laten dat nu net de tegenstanders zijn die Telstar de afgelopen twee weken trof. Woudenberg zal zaterdag de tegenstander zijn. Deze ploeg probeert in de underdog rol te kruipen, maar is wel degelijk één van de favorieten voor het kampioenschap. Het belooft een spannende wedstrijd te worden die we hopen te winnen onder jullie aanmoediging. Om 17:25 zal Telstar 2 beginnen waarna Telstar 1 om 18:35 de dag zal afsluiten. Tot zaterdag!!