Tot op het bot gemotiveerd startte de ploeg van Daan van der Klis afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Apeldoorn. Vooraf was besproken dat er maar één uitkomst mocht zijn in deze wedstrijd: 2 punten. Dat iedereen daar volledig voor ging was vanaf minuut 1 duidelijk. in de eerste aanval werd direct een doelpunt gemaakt.

Apeldoorn wist deze score echter redelijk snel om te zetten in een 1-2 achterstand voor Telstar. Uiteindelijk bleek dit ook de enige achterstand van heel de wedstrijd te zijn. Door een aantal mooie scores en verzilverde strafworpen wist Telstar door te trekken naar 5-2. Even liep het wat stroever in de aanval en wist Apeldoorn terug te komen tot een 6-5 stand. De rest van de eerste helft had Telstar echter geen kind meer aan de tegenstander, ruststand: 12-5. Aanvallend liep het dus goed, maar ook het verdedigende werk mag niet vergeten worden. Ook als de doelpunten even op zich lieten wachten wist de Telstarverdediging het aan de overkant goed dicht te houden. Met verschillende onderscheppingen en een-schots-aanvallen kreeg Apeldoorn, maar weinig mogelijkheden om een doelpunt te prikken.

Ook de tweede helft ging de ploeg uit Hoevelaken door met het vertoonde spel. Verdedigend werd in het begin iets meer ruimte gelaten, maar al snel werd daar dezelfde druk gegeven als in de eerste helft. Hoewel de Apeldoornse coach verschillende wisselingen doorvoerde wist Apeldoorn niet dichterbij te komen. Telstar speelde goede aanvallen en wist op cruciale momenten mee te scoren waardoor de hoop op wonder voor Apeldoorn al snel in duigen viel. Na 60 minuten korfbal kon de leidsman uit Amersfoort daarom ook affluiten bij een stand van 22-13.

Alle support vanaf de zijlijn hartelijk bedankt! Voor iedereen weer een heel fijn gevoel om een winst in de boeken te hebben. Aan de andere kant; één zwaluw maakt nog geen zomer en daarom blijven we jullie steun hard nodig hebben. Zaterdag 19 oktober wacht een uitwedstrijd tegen NOVA om 15.30u. Daarvoor mag ook Telstar 2 tegen NOVA aantreden om 14.00u. Voor beide ploegen een zogeheten ‘4 puntenwedstrijd’ gezien de onderlinge stand. Graag zien we u in Bilthoven weer aan de zijlijn!