Afgelopen zaterdag zijn de volleybalkoningen van Surf kampioen geworden in de tweede klasse! Promotie is daarmee een feit. Leuke bijkomstigheid was dat de kampioenswedstrijd ook tegen de nummer 2 Blauw/wit was. Dat beloofde dus nog een spannende pot volleybal te worden! Toegegeven: Surf was al kampioen voor er ook maar 1 bal was gespeeld. Blauw/wit had de afgelopen weken helaas al téveel punten gemorst waardoor Surf niet meer in te halen was. Er was echter nog één achterdeurtje: Surf zou natuurlijk nog puntenaftrek kunnen krijgen als er zou worden valsgespeeld of als er vechtpartijen zouden ontstaan. Iets wat in de hele geschiedenis van Surf nog nooit was gebeurd, maar wat wel een leuke aanleiding voor de Bestuurders was om er een gewoon een hele leuke, verenigingsbrede dag van te maken. Een dag van pret, plezier, samenhorigheid en ook nog een beetje volleybal.

Over het volleybal kunnen we kort zijn. Het was zeker de spannendste wedstrijd van het seizoen! Blauw/wit wist er een echte wedstrijd van te maken door Surf toch wel op de verdedigende tekortkomingen te wijzen. Foutjes die straks in de eerste klasse echt niet meer gemaakt kunnen worden, maar voor nu zorgden voor een samen oplopende stand. Maar vooral aanvallend was Surf oppermachtig en wist de wedstrijd met 3-1 naar zich toe te trekken!

Dan de ambiance in de sporthal: Zoals gezegd was er gezorgd voor spektakel dat totaal uit zijn verband gerukt leek, maar eigenlijk uitstekend past bij zo’n vrolijke club als Surf. Allereerst zaten de 3 tribunes nagenoeg vol met leden, oud-leden, ouders en andere volleybalminnende mensen. Het warmspelen ging gepaard met hippe muziek en ook een echte stadionomroeper was ingevlogen. Voor de wedstrijd begon, werden de spelers professioneel geïntroduceerd en kwamen ze ‘op’ met een jeugdspeler (m/v) aan de hand. De scheidsrechter had zich voor de gelegenheid ook een echt tenue laten aanmeten met strafkaarten en al. Waarvan hij gedurende de wedstrijd ook niet te beroerd was om te gebruiken (hij had ze immers toch). Tussen de setwissels door werd het publiek vermaakt door de jeugdspelers, die lieten zien hoe je volleyballen leert. Zelfs de trommelaars ontbraken niet! Alles onder toeziend oog van enkele notabelen, waaronder een betrokken wethouder. Na de wedstrijd werden Van de Brug, Stellingwerf, Veenendaal jr, Veenendaal sr, Van Arnhem, Meijer, Kas, Piekema, Renia, Nijenbrinks en coach Middelkamp op gepaste wijze gehuldigd. Ter afsluiting ging het gehele team natuurlijk de zogenaamde platte kar op, om zich door het gehele dorp te laten lauweren.

Al met al weer een gezellige dag waarin Surf heeft laten zien dat het niet veel nodig heeft om een complete feestdag neer te zetten!

Verslag: Alexander Gijsen
Foto’s: Aalt Guliker