Zaterdag 23 maart werd bij T.V. Sparta voor het eerst het Spring 8/9 dubbeltoernooi georganiseerd. De bedoeling van dit toernooi is om beginnende en veelbelovende tennissers in de categorieën 8 en 9 kennis te laten maken met wedstrijdtennis. Sommige van de deelnemers zijn al jaren veelbelovend, anderen zijn nog maar net begonnen. Enthousiast waren ze in ieder geval allemaal!

Wat eerst als een drie daags toernooi gepland was, werd door de organisatie ingekort tot alleen de zaterdagmiddag i.v.m. het geringe aantal inschrijvingen. Uiteindelijk zijn er nog bijna 20 spelers op komen dagen en kan de organisatie spreken van een mooie opkomst.

De middag werd begonnen met wat te drinken en wat lekkers erbij waarna René Ordeman (Nieuwe Leden Commissie) het woord nam. Alle aanwezigen werden van harte welkom geheten en de bedoeling van de middag werd kort uitgelegd. Rond 13:30 uur werd begonnen met de eerste toss-ronde van 45 minuten, gevolgd door nog een ronde van 45 minuten. Daarna even op adem komen onder het genot van een hapje en een sapje en om 14:45 uur werd de laatste toss-ronde gespeeld.

Onder de spelers waren enkele wat meer ervaren 8/9 tennissers maar zeker ook een behoorlijk aantal nieuwe leden, waarvan sommige nog maar net met tennis begonnen zijn. Deze konden op een laagdrempelige manier kennismaken met wedstrijdtennis. Tijdens het spelen werden er aanwijzingen, tips en uitleg over de spelregels gegeven. Door de nieuwe leden werd dit zeer gewaardeerd. Tevens zijn er nieuwe contacten gelegd waardoor deze middag niet alleen gezellig was maar zeker ook heel nuttig!

De Technische Commissie kijkt samen met de Nieuwe Leden Commissie terug op een geslaagde en sportieve middag, welke zeker een vervolg gaat krijgen!

Verslag: Sibert van Leeuwen