Dat Sparta Nijkerk een selectie heeft die goed kan voetballen, wist Eric Speelziek voorafgaand aan het seizoen al te vertellen. Het was echter afwachten of het goed genoeg was voor de derde divisie. Tot nu toe is het antwoord ‘ja’, want de Nijkerkers wonnen zaterdag met 2-0 van Excelsior’31. Dat was alweer de vierde overwinning op rij.

Rob Schoon

,,Daar moet ik je toch even corrigeren, want het is zelfs de vijfde overwinning op rij”, stelt Speelziek snel. ,,De overwinning in de TOTO KNVB beker tegen UNA tel ik ook mee. Het mag duidelijk zijn dat ik daarmee best een tevreden trainer ben. Je weet dat het erin zit aan kwaliteiten, maar als het dan lukt, is dat mooi. We genieten van de resultaten, maar zijn nu alweer bezig met het volgende duel tegen DVS’33.”  

SPELVREUGDE

Als debutant is het in een nieuwe divisie vaak punten sprokkelen, maar dat geldt niet voor Sparta Nijkerk in de openingsfase van het seizoen. ,,Tegen Barendrecht hadden we het echt moeilijk, maar ik vind dat we de overige duels dikverdiend hebben gewonnen. We spelen steeds stabieler en op een hoger niveau, dat vind ik als trainer prettig. Waar ik echter misschien nog wel het meeste van geniet, is het plezier wat de ploeg uitstraalt. Eigenlijk vanaf het begin van de voorbereiding zie ik een groep die plezier heeft, maar toch het hoogste nastreeft. Mooi is dat, want ze zijn uiteindelijk ooit gaan voetballen omdat ze het leuk vonden.”

Zaterdag was het in het duel tegen Excelsior’31 al snel 1-0 toen Jesse Buitenhuis, weggestuurd door Adriaan Kruisheer, rustig afrondde. De gasten, de ploeg die het kampioenschap wegkaapte voor de neus van Sparta Nijkerk, konden er weinig tegenin brengen. De Spartaanse doelman Gino Coutinho hoefde nauwelijks in actie te komen. Toen Frank Heus na de thee de 2-0 aantekende, werd het eigenlijk niet meer spannend. ,,We worden steeds stabieler en brengen onszelf niet meer in de problemen. Een mooie overwinning en ik vond het veldspel vaak ook leuk om naar te kijken.”

Lees de rest van het artikel in de krant of op Stadnijkerk.nl