In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk nogmaals laten zien dat ze de terechte kampioen zijn. SKV VR1, dat al een half jaar ongeslagen was en nog streed om een periodetitel, werd met 5-0 aan de kant gezet.

Lynn Heyliger mocht als Leeuwin van de Week de aftrap verrichten en schoot de bal netjes in het doel. Ze had een overwinning van 2-0 voorspeld, aan de Spartanen de taak om dit waar te maken.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam Sparta Nijkerk het initiatief en liet dit eigenlijk de hele wedstrijd niet meer los. Met uitstekend combinatievoetbal werden kansen gecreëerd. In de 32e minuut was het raak, toen Elouise van Essen de bal voortrok en Eva Stam bij de 2e paal binnen wist te werken.

SKV hanteerde vooral de lange bal en kreeg van daaruit ook een paar kansjes, maar zoals zo vaak dit seizoen is het niet makkelijk, zo niet vaak onmogelijk, voor tegenstanders om de bal achter Sparta Nijkerk keepster Dana Wijnands te krijgen.

Na rust was het eenrichting verkeer. Al snel lag de 2-0 in het netje. Anouk Kamphorst draaide weg bij haar tegenstandster en schoot de bal in de kruising. In de 72e minuut de 3-0 door Eva Stam, die een doorgekopte bal van Elvira Dokter langs de uitkomende SKV keepster schoot. Zonder enige druk werd er heerlijk gevoetbald en SKV geloofde er niet meer in.

Jivika van Loenen maakte op fraaie wijze de 4-0, door een vrije trap van 35 meter in 1 keer binnen te schieten en Elouise van Essen zorgde voor de eindstand van 5-0.

Na afloop van de wedstrijd werden de Sparta speelsters en staf nogmaals in het zonnetje gezet. De heer Van den Brink, ambassadeur van de KNVB, reikte aan iedereen de kampioensmedaille uit en aanvoerster Lara van Roon mocht het officiële certificaat in ontvangst nemen.

Sparta Nijkerk is duidelijk klaar voor een stap hogerop en hoopt het seizoen volgende week zaterdag ongeslagen af te kunnen sluiten in de uitwedstrijd tegen DVS’33 VR2.

Verslag en Foto: Hans Stam