Na de gewonnen topper van vorige week tegen SDC Putten VR1 leken de vrouwen van Sparta Nijkerk zaterdag tegen hun eerste puntverlies van dit jaar aan te lopen. Een treffer van Jivika van Loenen in de 89e minuut voorkwam dat echter, waardoor opnieuw de volle 3 punten konden worden bijgeschreven. SDV Barneveld VR1 werd met 2-1 verslagen. Na de aftrap van Leeuwin van de Week Lincy van Doornik was het SDVB dat al in de 3e minuut de score opende. Een fraai doelpunt, waarbij wel aangetekend moet worden dat de Barneveldse nummer 11 alle ruimte kreeg om vanaf 20 meter zomaar op het doel te schieten.  Twee minuten later was het al weer gelijk. Elouise van Essen ging goed door op de SDVB keepster, legde de bal terug en Kim Ruiter zorgde voor de afwerking.

Sparta Nijkerk speelde niet best de eerste helft. Het liet wel een paar mooie aanvallen zien, maar in de passing en vooral ook de afronding was het erg slordig. Daarnaast moest het ook alert blijven op een paar gevaarlijke speelsters uit Barneveld. Vlak voor rust leek Sparta Nijkerk toch op voorsprong te komen, maar een kopbal ging via de bovenkant van de lat net over.

De tweede helft ging het ook niet zoals gehoopt. Er zat te weinig overtuiging in het spel van de Spartanen. De druk op het doel van SDVB werd wel opgevoerd, maar de schoten op doel waren veel te slap om het de SDVB keepster echt moeilijk te maken. Het feit dat het spel regelmatig stil werd gelegd door blessurebehandelingen hielp ook niet mee. Het leek dan ook op een gelijkspel uit te lopen. Tot de 89e minuut; Kataline Hiensch stuurde de ingevallen Anouk Kamphorst weg, Kamphorst legde de bal af naar Jivika van Loenen en, net als vorige week, bleef Van Loenen koel in de afronding.

De resterende minuut plus 7 minuten blessuretijd werden geconcentreerd uitgespeeld en de opluchting was groot toen het eindsignaal klonk.

Zuur voor Barneveld, maar gezien de hele wedstrijd wel een verdiende overwinning voor Sparta Nijkerk, dat zo weer een stapje dichter bij het kampioenschap komt. Nog 5 finales te gaan, de eerstvolgende op zaterdag 6 april om 17 uur thuis tegen SC Klarenbeek VR2.

Verslag: Hans Stam