In de thuiswedstrijd tegen het nog puntloze GJS VR1 uit Gorinchem hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk zichzelf een slechte dienst bewezen, door in een zeer matige wedstrijd met 2-2 gelijk te spelen.

Hoewel het opnieuw enkele belangrijke speelsters miste, waren de Spartanen er vooraf van overtuigd de punten in Nijkerk te houden. Het had het echter volledig aan zichzelf te wijten dat dit niet lukte. Er werden te veel duels verloren. Duels die eigenlijk niet aangegaan moesten worden, omdat dit juist de kracht is van GJS.

Op het fraaie nieuwe kunstgrasveld van Sparta Nijkerk leek er in eerste instantie niet zoveel aan de hand. Leeuwin van de Week Kaitlyn Vuik nam de aftrap en de eerste mogelijkheden dienden zich al snel aan voor Sparta Nijkerk. Toch kwam het openingsdoelpunt in de 17e minuut een beetje onverwachts, toen Jivika van Loenen van grote afstand de GJS keepster verraste met een fraai doelpunt.

De druk zou er af moeten zijn, op naar meer doelpunten zou je denken. Kansen kwamen er ook, maar het was GJS dat in de 43e minuut de gelijkmaker produceerde.

Nog geen minuut later kwam Sparta Nijkerk opnieuw op voorsprong, na de vrijwel enige mooie aanval van de middag. Jolien van Looijengoed gaf vanaf de achterlijn voor en Elvira Dokter kopte binnen

Ondanks de 2-1 voorsprong ontevredenheid in de rust over het vertoonde spel. Helaas bleken de Spartanen niet bij machte om dit beeld in de 2e helft om te draaien. GJS schuwde de duels niet en Sparta Nijkerk kwam niet aan voetballen toe. In de 60e minuut scoorde GJS de gelijkmaker. Vervolgens ontstonden er aan beide kanten nog kansen om op voorsprong te komen, maar gescoord werd er niet meer.

Onnodig puntverlies dus voor Sparta Nijkerk, dat de komende week hard aan het werk moet om, met een naar verwachting wat completere selectie, zaterdag in Utrecht Odysseus VR1 te verslaan.

Verslag: Hans Stam