In een spannende wedstrijd in Assen tegen ACV speelde Sparta vandaag om het kampioenschap in de hoofdklasse B. Nog drie clubs deden mee om de eerste plek: Excelsior ’31, Staphorst en Sparta Nijkerk. Om kampioen te worden moest er door Sparta gewonnen worden.

Nerveus Sparta
Sparta oogde nerveus en had veel moeite met ACV dat niet zomaar wilde meewerken aan een kampioenfeestje voor Sparta. Toch kwam Sparta in de 56e minuut op 0-1 door een doelpunt van Frank Heus. Deze voorsprong zou voldoende geweest zijn, echter gooide ACV roet in het eten: in de 83e minuut maakte Arjen Hagenauw de 1-1. Sparta drong nog wel aan en kreeg nog wel kansen, maar het was niet voldoende voor de winst en het kampioenschap.

Door het gelijkspel eindigde Sparta met 63 Punten op de derde plaats. Staphorst heeft ook 63 Punten, maar een beter doelsaldo en staat 2e. Excelsior 31 promoveert door de winst naar de 3e divisie.

Promotie
Wel spelen de Nijkerkers in de nacompetitie voor promotie. Op dinsdag 28 mei reizen de oranjehemden af naar Gouda. Daar wordt gevoetbald tegen Jodan Boys (20:30 uur). Op zaterdag 1 juni is de return in Nijkerk (15:00 uur).

Bron: A1 Media Groep
Foto’s: Arjen Gerritsma/Graphic Sound