In een duel om de koppositie in de hoofdklasse B is Sparta Nijkerk zaterdag als grote winnaar van het veld gestapt. Voor het duel stonden de clubs qua puntenaantal nog op gelijke hoogte. Een slechter doelsaldo: +14 voor Sparta, +29 voor Excelsior ’31 hield de Nijkerkers op de tweede plaats.

Excelsior begon sterk aan het duel, toch was het Sparta dat het eerste doelpunt kon bijschrijven. Na nog geen kwartier spelen schoot Janic Makizodila op aangeven van Jerry Geurtsen de bal achter de Rijssense doelman.

Koelbloedig afgestraft
Sparta pakte door. Excelsior probeerde het spel te maken, maar de Nijkerkers straften de fouten van de club uit Rijssen koelbloedig af. Na 35 minuten spelen stond het scorebord al op 4-0 door counterdoelpunten van Frank Heus (tweemaal) en Adriaan Kruisheer.

Na rust waren kansen over en weer. Sparta kon het net niet meer vinden, Excelsior ’38 wel. In de slotfase wist Penterman doelman Hoogewoning te passeren. Het doelpunt kwam echter te laat om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Einduitslag: 4-1.

Kampioenschap in eigen hand
Door de effectieve, maar zeker overtuigende overwinning doet Sparta goede zaken. Met nog vijf wedstrijden te spelen hebben de Nijkerkers het kampioenschap weer in eigen hand.

Bron: A1 Media Groep