Sparta Nijkerk behaalde zaterdag zijn tiende overwinning van de elf competitieduels tot nu toe in de derde divisie. In Zeeland werd HSV Hoek met 2-4 verslagen. Doordat naaste concurrent DVS’33 verloor van Barendrecht (0-2), staan de Nijkerkers nog rianter aan kop.

De verre reis zat de Nijkerkers blijkbaar amper in de benen want al na zes minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scoreborg in Hoek. Bryan Burgerhout was na twee minuten succesvol en nog geen vijf minuten later lobde Maurice de Ruiter de 0-2 binnen. Een mooie voorsprong die de thuisploeg amper te boven kwam. Toen HSV Hoek wat kansen had gekregen vergrootte Gilbano Plet de score ne met een 0-3 ruststand leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Nijkerkers.

HSV Hoek kwam echter fel uit de kleedkamer en de snelle 1-3 van Ruben de Jager gaf hen extra energie. Sparta Nijkerk wist weinig meer klaar te spelen en toen  Rik Impens na een kwartier de 2-3 aantekende was de spanning helemaal terug. HSV Hoek ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en Sparta Nijkerk moest alle zeilen achterin bijzetten. Er kwam echter ook ruimte voor de tegenaanval en tien minuten voor tijd profiteerde Donny van der Wal ervan door de bal binnen te tikken na een breedtepass van Jesse Buitenhuis. De 2-4 bleek de echte beslissing en zo won Sparta Nijkerk de lastige uitwedstrijd bij HSV Hoek.

DVS’33 sloot een roerige week, waarin trainer Richard Plug opstapte, af met een 0-2 nederlaag tegen Barendrecht. Dat betekent dat Sparta Nijkerk, als koploper van de derde divisie, nu een voorsprong van vijf punten heeft op de naaste concurrent.

Bron: De Stad Nijkerk