De laatste competitiewedstrijd wordt voor zowel Sparta Nijkerk een hele spannende. Beide ploegen kunnen aanstaande zaterdag immers kampioen worden door hun duel te winnen. Sparta Nijkerk gaat op bezoek bij ACV in Assen, terwijl NSC op eigen veld SDV Barneveld ontvangt.

Rob Schoon – De Stad Nijkerk

Het wordt sowieso een druk dagje op sportcomplex Luxool vanwege de Veluwe Wandeltocht, maar de voetballiefhebbers kijken meer uit naar de duels van hun favoriete voetbalclub. Het is in de historie immers niet (veel) voorgekomen dat zowel Sparta Nijkerk als NSC tegelijk een kampioenschap kunnen vieren.

PRESTATIEDRUK

Beide ploegen staan er goed voor, maar hebben het op het laatste duel aan laten komen. Sparta Nijkerk liet begin mei tegenstander DETO met een punt huiswaarts keren. NSC had afgelopen zaterdag de titel voor het grijpen, maar ging verrassend onderuit tegen laagvlieger DZC’68 in Doetinchem. De druk van het moeten presteren weegt hierin hoogstwaarschijnlijk mee. Maar de Nijkerkse ploegen hebben nog een voorsprong van één punt op hun naaste belagers.

Zaterdag zullen beide ploegen de druk opnieuw op hun schouders voelen, want elke misstap kan betekenen dat Execlsior’31, Staphorst of Bennekom er met de titel vandoor gaat. Voor de beide trainers Eric Speelziek en John Kamphuis de taak om hun selectie zo goed mogelijk voor te bereiden, zodat zij hun goede seizoen succesvol kunnen beëindigen.

Lees de rest van het artikel in de krant of op Stadnijkerk.nl