Na een competitievrije week hervatte het eerste team van Sparta afgelopen zaterdag de veldcompetitie. Afgelopen najaar hebben de Nijkerkse korfballers slechts één punt weten te pakken in deze competitie. Om de aansluiting op andere ploegen terug te vinden, moeten er nog meerdere duels gewonnen worden. De wedstrijd van afgelopen zaterdag, tegen het Almeerse EKVA, was daar één van. Sparta begon de wedstrijd in een gewijzigde opstelling. De niet fitte Martijn Kuijpers werd vervangen door Tim Schoonderbeek.

Binnen een paar seconden na het eerste fluitsignaal, kwam EKVA op voorsprong door een fraai afstandsschot. Dit bleek naderhand de enige voorsprong van EKVA te zijn in deze wedstrijd. Vrijwel direct werd de gelijkmaker gemaakt, Mirjam Top benutte een vrije bal. In de eerste helft was Sparta duidelijk de bovenliggende ploeg. Het team onder leiding van René Slegh zocht goede kansen uit en bracht de juiste mensen in scoringspositie. Halverwege de eerste helft gaf het scorebord een stand van vijf doelpunten verschil aan. Verdedigend maakte Sparta met vlagen fouten, waardoor de voorsprong niet uitgebouwd kon worden. Er werd gerust met een stand van 7-12.

De eerste twee doelpunten in de tweede helft waren voor Sparta. De Nijkerkers speelden slim. Kansen werden gecreëerd in een kleine cirkel rond de korf en verdedigende fouten van de tegenstander werden benut. De Almeerders daarentegen kozen voor kansen ver van de korf, die meermaals, mede door de wind, de korf niet raakten. Hierdoor wisten zij in de tweede helft slecht drie keer te scoren. Eindstand: 10-21.

Voor de Spartanen was dit de eerste winstpartij in deze veldcompetitie. Een erg belangrijke overwinning om uiteindelijk niet op de bevreesde achtste plaats te eindigen. De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 11 mei. Deze thuiswedstrijd tegen het Rijswijkse Refleks is wederom erg belangrijk. Bij winst van deze wedstrijd in Sparta van de onderste plek af. Aanvang: 15.30 uur.

Verslag: Wouter van den Brom