Veel benauwde momenten voor Sparta Nijkerk in de eerste play-off wedstrijd tegen RKAV Volendam, maar uiteindelijk wisten de Nijkerkers dinsdag 11 juni de winst in huis te houden. Het werd 2-1 in het voordeel van Sparta. Beide goals werden pas na rust gemaakt. In de eerste helft toonde RKAV Volendam zich nog de sterkste en had al na tien minuten op voorsprong moeten komen, maar Zwarthoed verzuimde te scoren omdat de bal werd ge[areerd door keeper Manuel Hoogewoning. Even voor de thee viel de 0-1 alsnog toen Stefan Plat van Volendam met een afstandsschot de keeper van Sparta passeerde. In de tweede helft zette Sparta de druk er flink op, mede ook door het wisselen met Jesse Buitenhuis. Al na zeven minuten had dit soelaas. Bryan Burgerhout scoorde vanuit de rebound. En nog meer pech voor Volendam, want doelman Binken  schoot de bal tegen de hand van een eigen medespeler. De penalty die daarop volgde voor Sparta Nijkerk werd benut door Justin van Groen. De return is zaterdag 15 juni in Volendam.