Het wordt een spannend slot in de eerste klasse. NSC won zaterdag met 0-1 bij DTS’35 en samen met Bennekom gaan zij uitmaken wie de kampioen wordt. Volgens René Schriever, lid van de Technische Commissie, is NSC er klaar voor. ,,Het ziet er goed uit, maar we zijn er nog zeker niet. Maar qua selectie zijn we al bijna klaar voor komend seizoen en dan hopelijk weer in de Hoofdklasse.”

Rob Schoon – De Stad Nijkerk

Schriever wil echter nog niet teveel vooruitlopen op een eventuele promotie. ,,Je moet altijd voorzichtig blijven, want als het even tegenzit, kan alles zomaar veranderen. Maar we zijn absoluut tevreden met de resultaten dit seizoen. Nu de laatste duels aanbreken, zullen we echter alert en scherp moeten blijven.”

TROTS

Als één van de mensen die de selectie samenstelt, is Schriever vooral trots hoe NSC zich dit seizoen manifesteert. ,,Na de degradatie was er een mineurstemming, dat is logisch. Daarom vind ik het bijzonder knap hoe deze ploeg zich omhoog heeft geknokt. Vanaf het begin van de competitie zag je de ploeg groeien en het optimisme binnen de vereniging terugkeren.” Zeker voor de winterstop legde NSC de tegenstander zijn wil op en werden de meeste duels winnend afgesloten. ,,Na de winter gaat het qua voetbal wellicht iets minder, maar de resultaten blijven goed. Daarbij merk ik wel dat we de tegenstander te vaak het gevoel geven dat er iets te halen valt. Wat mij betreft mogen we wel wat vaker echt afstand nemen, want dan maak je het jezelf een stuk makkelijker. Dus nog iets effectiever afronden, zodat je tegenstanders geen kans geeft om terug te komen en je minder spanning hebt in de slotfase.”

Lees de rest van het artikel in de krant of op Stadnijkerk.nl