Na een intensieve voorbereiding van 4 weken mochten de vrouwen van Sparta Nijkerk zaterdag hun eerste wedstrijdminuten gaan maken. Tegenstander was het in de 3e klasse uitkomende Waterwijk VR1 uit Almere.

Ten opzichte van vorig seizoen zaten er 5 nieuwe namen in de selectie (Anouk Kamphorst, Denise Buitink, Jolien van Looijengoed, Lisa Brockl en Nicole van Donkersgoed).

Ondanks een aantal afwezigen was deze wedstrijd een mooie gelegenheid voor de nieuwe hoofdtrainer Marcel van den IJssel om veel van zijn speelsters aan het werk te zien. Ze stelden hem niet teleur. Waterwijk kwam er niet aan te pas en werd met prima combinatievoetbal met 9-0 naar huis gestuurd.

Na 20 minuten stond het al 4-0 door doelpunten van Jivika van Loenen (kopbal), Elvira Dokter (2x) en Denise Buitink. Waterwijk kon daar 1 kans tegenover zetten, maar keepster Dana Wijnands bracht redding.

Na een korte drinkpauze en een viertal wissels werd wat gas terug genomen, maar vlak voor rust kopte Elvira Dokter haar 3e nog tegen de touwen, waardoor er gerust werd met een 5-0 tussenstand.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Waterwijk had het moeilijk en was ook conditioneel niet in staat om Sparta Nijkerk bij te benen. De hitte speelde hierbij ook een belangrijke rol. Opdracht voor Sparta Nijkerk was om de voetballende oplossing te blijven zoeken en dit lukte vrij aardig. In de 53e minuut kopte Elouise van Essen heel fraai de 6-0 binnen en 10 minuten later was Denise Buitink het eindstation van een mooie aanval.

Na een 1-2tje met Elvira Dokter scoorde Elouise van Essen de 8-0. Het slotakkoord was voor Jolien van Looijengoed, die haar eerste doelpunt in Oranje maakte en de 9-0 eindstand op het scorebord zette.

Ondanks de matige tegenstand een prima oefenwedstrijd, die liet zien dat er veel voetbal in dit team zit. Zaterdag 31 augustus speelt Sparta Nijkerk VR1 voor de beker tegen SVHA VR1 in Herveld en kan het verder aan het vertrouwen  gaan bouwen om 3 weken later klaar te zijn voor het debuut in de 2e klasse.

Verslag: Hans Stam