Een week na de schaakbord-zege tegen promovendus Sportlust uit Woerden mocht Sparta zaterdagavond op bezoek in Lisse. Het was één van de weinige uitwedstrijden waarbij dit seizoen ook fans van de Nijkerkers aanwezig mochten zijn. Die fans zullen weinig plezier beleven aan het tripje naar de Bollenstreek.

De eerste helft trapte Sparta af met 2 wijzigingen ten opzichte van de eerste wedstrijden van het seizoen. In het doel ontbrak de geblesseerde Gino Coutinho terwijl Jesse van Nieuwkerk zijn basisplaats moest afstaan aan Donny van de Wal. De aanvoerder had daarmee zijn eerste basisoptreden van dit seizoen te pakken. Deze aanpassing betekende dat Maurice de Ruiter terug was op zijn vertrouwde stek in de punt van de aanval, terwijl de aanvoerder “op 10” mocht spelen.

In de eerste helft was Sparta de bovenliggende partij. Enkele kansen werden gecreëerd en vlak voor rust werd een doelpunt van De Ruiter afgekeurd. De thee werd derhalve bij een 0-0 genuttigd. Na de pauze kwam Sparta flitsend uit de startblokken; binnen een minuut ramde De Ruiter diagonaal de 0-1 tegen de touwen. Een terechte voorsprong was daarmee een feit. Sparta was daarna ook nog dichtbij de 0-2 maar doelman Cummins van Lisse stond enkele malen in de weg. Na ruim een uur kantelde de wedstrijd toen Lisse op 1-1 kwam.

De gelijkmaker was voor Sparta aanleiding om op zoek te gaan een nieuwe voorsprong. FC Lisse had echter andere plannen en 10 minuten later was daar de niet onverdiende 2-1. Sparta ging daarna nog opportunistischer spelen, wat echter vooral leidde tot veel ruimte voor de Geel-blauwen om te counteren. In de slotfase wisten zij nog een behoorlijke dosis zout in de Nijkerkse wond te strooien door op 3-1 en uiteindelijk zelfs 4-1 te komen. Al met al een flinke oorwassing. Volgende week komt de nummer laatst uit de Derde divisie, vv Goes naar de Ebbenhorst. Aftrap om 15:00 uur en natuurlijk live te volgen in Sportmatinee op A1 Radio.

Bron: A1 Media Groep