Alle fans van het wielrennen kijken alweer uit naar zaterdag 8 juni. Dan staat de tweede editie van de Ronde van Nijkerk op het programma in het centrum. Vorig jaar was het parcours al snel, maar dit seizoen gaat het waarschijnlijk nog sneller.

Rob Schoon – De Stad Nijkerk

Namens de Stichting Wielersport Nijkerk kijkt Ben de Ruiter in ieder geval reikhalzend uit naar het wielrenevenement. ,,Het is toch prachtig dat we een officiële KNWU wedstrijd in Nijkerk mogen organiseren. En er is ook voor andere wielrenners genoeg uitdaging. Ik verwacht dat het net als vorig jaar weer een succes gaat worden.”

DIVERSE ONDERDELEN

Voor de kinderen is er wederom de ‘Dikke Banden Race’, waar vanaf 18.00 uur zo hard mogelijk op normale fietsen over het parcours wordt gereden. Vervolgens wordt om 18.45 uur de Funklasse/Prominenten race verreden. Het slotstuk, de KNWU amateurswedstrijd, begint om 19.45 uur. ,,Dit jaar rijden er vanwege de regels van de KNWU alleen amateurs mee. Ik verwacht weer een spannende strijd aan de kop met wellicht zelfs Nijkerkers die meedoen om de titel.”

Lees de rest van het artikel in de krant of op Stadnijkerk.nl